Gemeente Uithoorn


Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Woningen verlaten in verband met asbest door brand

23 augustus 2006 print
Na de brand vanmorgen vroeg in een loods aan de Wilhelminakade werd door de brandweer geen asbest nabij de woningen gemeten. Bij nader onderzoek vanmiddag is toch asbestvervuiling aangetroffen.

Bij nader onderzoek door A.C.E. - Milieuadvies is in de Burgemeester Van Meetelenstraat toch zichtbare asbestvervuiling aangetroffen. Dit wordt nader onderzocht. De resultaten van dat onderzoek zijn morgenochtend laat bekend. Nu al is duidelijk dat het gaat om zogeheten witte asbest. Dat is de minst gevaarlijke asbestsoort.

Maatregelen

Huizen verlaten

Aan de hand van de onderzoeksresultaten worden verdergaande maatregelen getroffen. Uit voorzorg hebben wij bewoners van de Burgemeester van Meetelenstraat het dringende advies gegeven de woning te verlaten en de avond en nacht elders door te brengen.

Om eventuele verdere verspreiding van het asbest te voorkomen is gevraagd auto, fiets en dergelijke thuis te laten en de straat te voet te verlaten. Bij de afzettingen zijn reinigingsmiddelen gezet voor de schoenen.

Schoonmaken

Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf heeft de opdracht gekregen om de straat en woonomgeving, zoals tuinen te ontdoen van asbest. De politie heeft de straat afgezet en maatregelen genomen om toezicht te houden op de woningen.
^
Wilhelminakade