Vedische scholen in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden en Lelystad


Amerikaanse onderwijsexpert spreekt over vedisch onderwijs in de VS

LELYSTAD, 20060823 -- Lelystad, 23 augustus 2006 - De belangstelling voor vedisch onderwijs in Nederland is groot, getuige de grote opkomst gisteren in de RAI bij de lezing over `Het ontbrekende element in het onderwijs'. In Nederland komen vedische scholen. In dit kader geeft de Amerikaanse onderwijsexpert dr. Ashley Deans in het land verscheidene lezingen over de ervaringen met deze vorm van onderwijs in Amerika. De eerstvolgende lezing is morgen 24 augustus in de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Leerlingen moeten veel kennis tot zich nemen. Maar hoe ontwikkel je de persoon die het allemaal moet opnemen, het bewustzijn waar al die kennis in moet, de hersenen die het allemaal maar moeten aankunnen? Tijdens het drukbezochte seminar gisteren in de RAI srpaken wereldvermaarde deskundigen over de voordelen van het vedisch onderwijs.

Nu komt een schoolleider met vijftien jaar evaring in het vedisch onderwijs in de Verenigde Staten spreken in de Vrije Universiteit Amsterdam en op andere plaatsen in ons land. Dr. Ashley Deans is directeur van een school waar de 18-jarigen aan het eind van hun opleiding consequent bij de beste 1% van de VS horen, zo blijkt uit de vergelijkende schooltoets. Ashley Deans schreef hierover het boek A Record of Excellence, dat ook op de bijeenkomsten is in te zien.

In september starten er vedische middelbare scholen in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden en Lelystad en verder komt het overal waar een groep van vijftien ouders zo'n school voor hun kinderen wensen.

Er is een groeiende vraag naar een betere vorm van onderwijs, die de leerlingen in staat stelt om zijn of haar creativiteit en talenten optimaal te ontplooien. Als je niet zorgt dat het vat waar de kennis in moet groter wordt, leidt dat alleen maar tot stress. En stress leidt tot een ongelukkige scholier, tot spijbelen en agressie, voortijdige schoolverlating en tal van andere problemen in het onderwijs en in de maatschappij: tot drugsgebruik en criminaliteit toe.

De nieuwe vedische havo/vwo-school biedt toponderwijs gericht op kinderen die tot de besten willen behoren. Drs. [naam op verzoek verwijderd, red. Nieuwsbank], directeur van de vedische middelbare school in Amsterdam, zal tijdens de bijeenkomsten in het land vragen beantwoorden over de opzet van de school, de lesprogramma's, enz.

Volledige ontploooiing
Het doel van de school is de leerlingen niet alleen aan een diploma te helpen maar ook ervoor te zorgen dat zij opgroeien tot gelukkige blije mensen. In kleine klassen krijgt het kind maximale aandacht. Door dagelijks te mediteren met behulp van de Transcendente Meditatietechniek neemt het bevattingsvermogen van de leerling toe. In de rustige sfeer die na de meditatie in de klas aanwezig is, zijn de kinderen optimaal in staat de leerstof op te nemen en genieten ze van hun dagelijkse groei in kennis. De schoolvakken op een vedische middelbare school zijn gelijk aan het reguliere middelbaar onderwijs en de scholen leiden op voor staatsexamen havo/vwo. Elk vak wordt gedoceerd vanuit de eenheid van alle bestaan. De school is een neutrale school en staat open voor iedereen.

Goede resultaten
In Nederland bestaat een basisschool waar Transcendente Meditatie (TM) al 20 jaar wordt beoefend. Tijdens de lezingen is ook hierover een presentatie.

Ouders die het belangrijk vinden dat hun kinderen een wijze, stabiele en uitgerijpte persoonlijkheid ontwikkelen, kunnen op onderstaande bijeenkomsten meer informatie krijgen over deze unieke vorm van onderwijs.

Informatiebijeenkomsten
Donderdag 24 augustus 14 uur Vrije Universiteit De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam zaal 1A-11

Donderdag 24 augustus 20 uur Nijenburg 73 1081 GE Amsterdam-Buitenveldert aan de Van Nijenrodeweg nabij Buitenveldertselaan

Vrijdag 25 augustus 14 uur Heemraadssingel 103, 3022 CB Rotterdam

Vrijdag 25 augustus 20 uur, Café Restaurant Plaswijck C.N.A.Looslaan 9, 3054 BN Rotterdam

Donderdag 7 september 14 uur Amsterdam Nijenburg 73 1081 GE Amsterdam-Buitenveldert aan de Van Nijenrodeweg nabij Buitenveldertselaan

Donderdag 7 september 20 uur Vrije Universiteit De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam zaal 1A-11

Vrijdag 8 september 14.00 Heemraadssingel 103, 3022 CB Rotterdam

Vrijdag 8 september 20.00 Heemraadssingel 103, 3022 CB Rotterdam