Gemeente Arnhem

Eerste naturalisatieceremonie in Arnhem (17-08-2006)

De gemeente Arnhem organiseert op donderdag 24 augustus 2006 voor de eerste keer een naturalisatieceremonie. Voor deze bijeenkomst in de stadhuishal heeft zij 330 Arnhemse burgers uitgenodigd die in de periode van 24 augustus 2005 tot 15 juni 2006 de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen. De feestelijke bijeenkomst wordt gehouden op de Nationale Naturalisatiedag, die de Minister van Vreemdelingenzaken en Integratie in 2005 heeft ingesteld om uitdrukkelijk stil te staan bij de rechten en plichten die bij het Nederlands staatsburgerschap horen en de nieuwe Nederlanders extra welkom te heten.

De feestelijke bijeenkomst op 24 augustus is puur ceremonieel. Het (Koninklijk) Besluit Nederlanderschap hebben de Nieuwe Nederlanders al eerder per post thuis ontvangen.
Na deze eerste bijeenkomst zal de gemeente Arnhem eenmaal per zes weken een naturalisatieceremonie organiseren. Tijdens de bijeenkomsten na 1 oktober 2006 krijgen genodigden elk een uittreksel van het Koninklijk Besluit tijdens de ceremonie uitgereikt. Zij zijn dan ook verplicht om te komen.

De Nationale Naturalisatiedag op 24 augustus is een feestdag voor nieuwe Nederlanders. Op 24 juni 2005 besloot de ministerraad de feestdag in te voeren. De keuze voor deze datum is niet willekeurig; op 24 augustus 1815 trad de Nederlandse Grondwet in werking.

OneStat.com Web Analytics