Gemeente De Wolden

Gemeente De Wolden organiseert naturalisatieceremonie

Donderdag 24 augustus wordt er op het gemeentehuis om 10.00 uur een ceremonie gehouden voor twee inwoners die dit jaar het Nederlanderschap hebben verkregen. Burgemeester Sj. Kremer zal de nieuwe inwoners ontvangen en de ceremonie leiden.

In juni 2005 heeft de Tweede Kamer ingestemd met een voorstel van de Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie om het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit wat meer aandacht te geven door het invoeren van de naturalisatieceremonie. Het aanvragen van een nieuwe nationaliteit is een belangrijke keuze. Nederlander worden betekent uiting geven aan verbondenheid met de Nederlandse maatschappij en de principes waarop het Nederlandse bestel is gebaseerd. Daarom mag dat moment niet onopgemerkt voorbij gaan.

Met ingang van 1 oktober 2006 zijn alle Nederlandse gemeenten verplicht om een naturalisatieceremonie te organiseren wanneer een inwoner uit hun gemeente de Nederlandse nationaliteit krijgt.

Noot van de redactie: U bent van harte welkom bij de naturalisatieceremonie om 10.00 uur in het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau Voorlichting, tel. (0528) 378 239.