Politie Groningen

Donderdag 24 augustus 2006

Er zijn vandaag 10 berichten

Provincie Groningen, 24-08-2006

Groningen: aanhangwagen met gebrek

Een 46-jarige automobiliste uit Uithuizermeeden is woensdagmiddag aangehouden op de Bornholmstraat in Groningen. De politie constateerde dat de aanhangwagen achter haar auto niet in de juiste staat verkeerde. De kabel van de losbreekrem bleek op de aanhangwagen te ontbreken. De dame moet binnen vier weken het euvel verholpen hebben.

Groningen: gereedschap gestolen uit zeecontainer

Woensdagmorgen is een grote hoeveelheid gereedschap gestolen uit een zeecontainer die op een bouwterrein aan de Maresiusstraat in Groningen stond. De afgesloten container stond op een afgesloten terrein. De dief of dieven zijn het terrein op gekomen door een hekwerk te vernielen. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: drie Stadjers ingerekend

De politie heeft woensdagavond in de Merwedestraat drie Stadjers (34, 46 en 49 jaar) aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij hadden een 61-jarige plaatsgenoot een trap in zijn maag gegeven na een woordenwisseling. Hij alarmeerde de politie. Agenten troffen de verdachten op een bankje bij een vijver en vertelden hen dat ze waren aangehouden. De 34-jarige was hier niet blij mee. Hij liep naar zijn fiets en verzette zich hevig. Hij probeerde zijn fiets naar de agenten te gooien. Toen zij hem dat onmogelijk maakten en de agenten vertelden dat zij hem zouden pepperen, pakte hij een ijzeren beugelslot van zijn fiets. Hij werd tot twee maal toe gepepperd en kon uiteindelijk met gepast geweld worden ingerekend. De 49-jarige probeerde tot twee maal toe te ontkomen, maar dit konden de agenten voorkomen. De 46-jarige bleef alle tijd rustig op een bankje zitten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De drie werden ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: winkeldievegge aangehouden

Een 42-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag in de Herestraat aangehouden voor winkeldiefstal. Een 71-jarige Stadjer zag dat zij bij een warenhuis aan de Grote Markt goederen had weggenomen en de winkel was uitgelopen. Hierop is hij haar gevolgd. In de Herestraat ging zij bij een drogist naar binnen. Hier nam zij ook goederen weg. De getuige had inmiddels de politie gebeld. Twee agenten spraken de vrouw aan en zij bekende de diefstallen. Zij deed afstand van de twee geurtjes en andere cosmetica-artikelen. De goederen werden direct teruggebracht naar de winkels. Op het politiebureau bleek dat zij nog een boete van 90 euro open had staan. Zij betaalde de boete en beide winkels hebben aangifte gedaan. De verdachte kreeg voor beide winkels een winkelverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsenheler probeert zich te verstoppen

De politie heeft woensdagmiddag in de Nieuwe Ebbingestraat een 33-jarige Stadjer aangehouden voor opzetheling. Agenten zagen hem op een fiets fietsen, waarvan het originele slot ontbrak. Toen hij de agenten zag, probeerde hij zich te verstoppen. De agenten wisten hem te traceren en rekenden hem in. Bij zijn fouillering kwam een mes te voorschijn. Hij kon niet vertellen waar de fiets vandaan kwam, maar hij deed afstand van de fiets. De fiets bleek in Delfzijl te zijn gestolen. Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser gewond door aanrijding

Een 57-jarige fietser is woensdagavond op de Hereweg gewond geraakt bij een aanrijding. Een getuige had gezien dat hij werd gesneden door een andere fietser. Deze fietser fietste echter door. De Stadjer kwam ten val, waardoor hij een hoofdwond opliep. Ook stond zijn neus scheef. De fietser is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: inbraak in sigarettenzaak

De politie heeft woensdagnacht op het Boterdiep in Groningen drie mannen (37, 37 en 39) aangehouden die worden verdacht van (betrokkenheid bij) een inbraak in een sigarettenzaak aan de Steenstilstraat. Een getuige zag twee mannen de sigarettenzaak via een gat in de winkelruit het pand verlaten. De politie trof even later drie mannen in een auto op het Boterdiep. Achter de voorstoelen van de auto lagen diverse sloffen sigaretten. Uit de sigarettenzaak is behalve een onbekend aantal sloffen sigaretten ook een hoeveelheid kleingeld uit een fooienpot gestolen. De drie mannen zijn afkomstig uit Groningen en Steenwijk. Ze zijn ingesloten.

Haren: boom valt op auto

Een 67-jarige automobilist uit Assen is woensdagmorgen gewond geraakt nadat in de Nesciolaan in Haren een boom op zijn auto was gevallen. De boom was ongeveer 25 meter groot. Om de boom weg te kunnen krijgen, was het nodig de straat korte tijd af te sluiten. De boom bleek bij controle rotte wortels te hebben. De Assenaar is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Briltil: automobiliste te snel

Een 31-jarige automobiliste uit Hoogkerk is woensdagmiddag op Hoendiep OZ in Briltil staande gehouden vanwege een snelheidsovertreding. De vrouw reed 111 km/h op een weg waar 60 km/h de toegestane snelheid is. Daarmee overschreed ze de maximaal toegestane snelheid met 51 km/h. De politie heeft haar rijbewijs ingevorderd en heeft een proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Niezijl, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 733, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen,Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 894, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1015, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1412, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Delfzijl, Weg naar den Dam: aantal geregistreerde voertuigen: 230, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Delfzijl, Jachtlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 390, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 453, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 815, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.