Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 15 augustus 2006

Monumentenvergunning
Het college van burgemeester en wethouders heeft een monumentenvergunning verleend aan Imtech Projects voor het plaatsen van drie antennes op de toren van de H. Willibrorduskerk, Hoofdstraat 70 in Heeswijk-Dinther.
Het college van burgemeester en wethouders heeft een monumentenvergunning verleend voor het wijzigen van het gemeentelijk monument Hoofdstraat 57 in Heeswijk-Dinther.
Het college heeft een ontwerpbesluit monumentenvergunning vastgesteld voor het restaureren van de kerktoren van de H. Lambertuskerk in Vorstenbosch.

Jaarprogramma milieu en leefomgeving 2007
Het jaarverslag milieu en leefomgeving 2007 wordt ter vaststelling aangeboden aan de raad op 21 september 2006.

Opvang leerlingengroei en onderwijskundige vernieuwingen Het aantal leerlingen op basisschool Het Mozaïek stijgt en lijkt voorlopig te blijven stijgen. Op dit moment lossen we dit op door de huurkosten voor tijdelijke lokalen te vergoeden aan de school. Daarnaast dragen wij financieel bij aan een aantal aanpassingen aan het gebouw, zodat er werkplekken voor leerlingen gecreëerd kunnen worden, waarvan de kosten EUR 25.000,- bedragen.

Leerlingenvervoer
Wanneer kinderen uit Nistelrode naar een speciale school voor basisonderwijs worden verwezen, staat de huidige Verordening Leerlingenvervoer alleen toe, dat het vervoer geregeld wordt naar De Wissel in Veghel. Voorheen gingen deze kinderen naar De Tandem in Uden. Om ouders de mogelijkheid te geven om hun kinderen naar De Tandem te laten gaan, vraagt het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad, om de verordening aan te passen. Op 5 september 2006 wordt het voorstel besproken in de Commissie Maatschappelijke Zaken, zodat de gemeenteraad op 21 september 2006 een besluit kan nemen.

Besluit tot wijziging bestemmingsplan De Hoef-2 Het wijzigingsplan De Hoef-2 voor de bouw van circa 30 woningen, is vastgesteld. Het wijzigingsplan wordt ter goedkeuring aan Gedeputeerde Staten aangeboden.

Verzoek toestemming doorverkoop
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten geen medewerking te verlenen aan de doorverkoop van de woning aan de Schuurakker 38 in Heeswijk-Dinther.

Mandateren aanwijzingsbevoegdheid gemeentelijke lijkschouwers De GGD Hart voor Brabant voert namens de gemeente onder meer taken uit op het gebied van de Wet op de Lijkbezorging. Het college van burgemeester en wethouders mandateert de directeur van de GGD Hart voor Brabant voor het benoemen van gemeentelijke lijkschouwers en voor de ontheffing van benoemde lijkschouwers uit deze functie. Een actueel overzicht van gemeentelijk lijkschouwers kunt u raadplegen op www.ggdhvb.nl onder het kopje informatie voor gemeenten, beleid.

Monumentenvergunning
Het college van burgemeester en wethouders heeft een ontwerpbesluit vastgesteld voor het wijzigen van het interieur van de Abdijstraat 49 in Heeswijk-Dinther.

Oprichten logeerhuis
Het college van burgemeester en wethouders besluit om voor het bouwplan voor het oprichten van een logeerhuis op de locatie Piet Geerswijk 4 in Nistelrode een verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij de provincie Noord-Brabant.

Houtsingels
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de houtsingels in bruikleen te geven aan SBNI, waarbij die partij verantwoordelijk is voor het onderhoud hiervan.

Tijdelijke huisvesting
Het aantal leerlingen op basisschool 't Palet stijgt onverwacht snel. Op dit moment lossen we het ruimtetekort op, door de huurkosten voor tijdelijke lokalen te vergoeden

feed