Nederlands team wint PwC World Cup of Soccer

Pwc

http://www.pwc.com/nl

Het Nederlandse elftal van PricewaterhouseCoopers (PwC) heeft in Vancouver onder leiding van oud-international Marc van Hintum het internationale PwC World Cup of Soccer toernooi gewonnen. In een spannende finale werd na penalty's het PwC-team uit het Engelse Manchester verslagen. Het Nederlandse team bestond uit jonge PwC'ers die werkzaam zijn op één van de negentien kantoren in Nederland. De spelers waren voorgeselecteerd door assistent-bondscoach Rob Witschge.

Vanuit alle delen van de wereld deden maar liefst 350 PwC'ers mee aan het toernooi. De sportieve krachtmeting tussen de 16 mannen- en 5 vrouwenteams vond plaats op het terrein van de University of British Columbia. De Nederlandse mannen wonnen in de finale de strafschoppenreeks met 3-1, nadat er door beide teams in reguliere speeltijd niet werd gescoord. Doelman Paul van den Heuvel was de held aan Nederlandse zijde, nadat hij drie penalty's wist te stoppen.

Het kampioenselftal bestaat uit: Arjan Bisseling (aanvoerder), Sylvan Martha, Martijn de Haan, Karsten de Graaf, Melvin Huisman, Geert de Jong, Willem Scheerens, Dennis ter Wal, David Savenije, Frank Elsweier, Mark Roeters, Michael Schuller, Hakim Tahri, Antoine Roes, Paul van den Heuvel, Danny Istha, Patrick Dorrestein, Marco Geeshink en oud-international Marc van Hintum als de trainer/coach. David Savenije werd gedeeld topscorer van het toernooi.