Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 24 augustus

BERGEN OP ZOOM, 24 augustus 2006

Hennepdrogerij aangetroffen in woning

BERGEN OP ZOOM: Op woensdagmiddag stelde het team Courage van de politie een onderzoek in in een woning aan de Kleine Haag. Binnen werd een hennepdrogerij aangetroffen. De drugs en het materiaal zijn in beslag genomen. Ook hier was sprake van elektriciteitsdiefstal. Het energiebedrijf heeft de stroom afgesloten en de elektriciteitsmeter in beslag genomen. Tegen de bewoner van het pand zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Twee aanhoudingen voor harddugs en koperdiefstal

BERGEN OP ZOOM: De politie zag op donderdag 24 augustus even na middernacht een auto aan de kant van de weg staan de Klipper. De politie besloot de auto te controleren. In de auto werd een gebruikershoeveelheid harddrugs gevonden, waaronder speed. De bestuurder was bij zijn auto bezig met het strippen van een koperkabel. Deze bleek na verhoor afkomstig te zijn van diefstal. In de auto werd nog een hoeveelheid koper gevonden. Ook dit is afkomstig van diefstal. De 23-jarige man uit Hoogerheide en de 20-jarige vrouw uit Bergen op Zoom zijn verhoord en ingesloten.

Politie houdt twee jongens aan voor mishandeling meisjes

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagochtend hield de politie twee mannen aan voor mishandeling. De 17-jarige jongens uit Bergen op Zoom worden ervan verdacht drie meisjes te hebben mishandeld. Een 17-jarig meisje uit Bergen op Zoom en een 20-jarige vrouw uit Bergen op Zoom hebben aangifte gedaan tegen de twee. Er ontstond een confrontatie tussen de betrokkenen, die bekenden van elkaar zijn aan de hand van een conflict. Hierbij hebben de verdachten de aangeefster geslagen en geschopt. De andere betrokkene wenste geen aangifte te doen. De politie heeft het tweetal ingesloten voor verhoor. Wat hun straf zal zijn wordt later besloten.

Man aangehouden na vondst softdrugs

ROOSENDAAL: Een surveillerende politiemedewerker controleerde op woensdagmiddag een automobilist, die zichtbaar wilde wegrijden bij het zien van de politie. In het voertuig werd ruim 330 gram hennep gevonden. De 26-jarige Belg is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor is de man met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Politie treft hennepkwekerij aan

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie stelde op woensdagmiddag een onderzoek in in een woning aan de Clemens M. Hofbauerstraat. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met hierin 220 hennepplanten. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen voor vernietiging. Ook bleek er sprake van elektriciteitsdiefstal. Een medewerker van het energiebedrijf heeft de stroom afgesloten. Tegen de bewoner van het pand zal proces-verbaal worden opgemaakt. Hij dient zich op een later tijdstip voor de rechter te verantwoorden.

Auteur: Inge Rijgersberg