Gemeente Sneek


Starteiland decor toneelvoorstellingen Tryater

Het Starteiland in het Sneekermeer is volgende week het decor van een serie bijzondere voorstellingen van Tryater. Op die bijzondere locatie geeft het Friese theatergezelschap negen voorstellingen van 'De grutte stoarm/De groote storm'.

De gemeente Sneek heeft de eerste drie avonden (24, 25 en 26 augustus) bijna volledig uitgekocht en stelt de kaarten ter beschikking aan vrijwilligers van plaatselijke sportverenigingen. Zij hebben een speciale uitnodiging van de gemeente ontvangen en kunnen de voorstelling gratis bijwonen. De gemeente wil de vrijwilligers hiermee bedanken voor hun onbaatzuchtige inzet, net zoals aan het begin van het dit gebeurde toen vrijwilligers uit de welzijnssector gratis naar een uitvoering van het Noord Nederlands Orkest in de Martinikerk konden.

De overige zes uitvoeringen van Tryater zijn op dinsdag 29 augustus, woensdag 30 augustus, donderdag 31 augustus, vrijdag 1 september en zaterdag 2 september en beginnen 's avonds om 20.30 uur. De kaartverkoop voor deze avonden vindt plaats via de ANWB/VVV in Sneek. De kaarten kosten 17,--, inclusief de overtocht met de pont naar het Starteiland en een consumptie.

De voorstelling De Grutte Stoarm / De Groote Storm is een scheppingsmythe, geschreven door de vermaarde Friese dichteres Albertina Soepboer. Ze creëerde een epos over de ontstaansgeschiedenis van de wereld, met onze provincie in het centrum. De Firma Rieks Swarte/Stichting Toneelschuur Producties (uit Haarlem) en Tryater maakten van dit verhaal een hele beeldende, muzikale en tweetalige voorstelling gemaakt.

een bijna mythische tekst over menselijke dadendrang en het onvermijdelijke geweld van de natuur.
De voorstelling van Tryater op het Starteiland is een reprise van een eerdere voorstelling, aangepast aan de Sneker situatie.

Foto © Sanne Peper

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 16-8-2006