Provincie Friesland
PERSBERICHT

Nummer: 211 CV/JA
Datum: 23 augustus 2006

Varende caravan brengt Friese watersporter in beeld

Van donderdag 24 tot en met maandag 28 augustus 2006 vaart een caravan over de Friese meren. De op een ponton (de PW 308) geplaatste reiswagen is de mobiele studio van ontwerper en media-adviseur Dennis Nolte. Hij maakt samen met filmmaker Upe van Leeuwen een korte film waarin bezoekers van het Friese merengebied centraal staan. Dat gebeurt in opdracht van het Friese Merenproject van provincie Fryslân.

De film gaat met name over de beleving van Fryslân en het Friese water door de watersporter. Profiteert hij van de verbeteringen die binnen het Friese Merenproject zijn uitgevoerd? Of heeft hij andere wensen? Spreken rust en ruimte nog tot de verbeelding?

Halverwege
De film wordt vertoond tijdens het congres op 13 september 2006 over de koers van het Friese Merenproject. Dit project is momenteel halverwege haar uitvoering. Een deel is inmiddels gerealiseerd en veel verbeteringen staan op stapel. Het Friese Merenproject maakt de verbindingen tussen de verschillende Friese meren beter toegankelijk voor recreanten. Daarnaast levert het project een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het toerisme in de provincie.

Kom langs
De varende reiswagen start zijn tour donderdag 24 augustus 's ochtends in de passantenhaven van Langweer. Vrijdag 25 augustus vaart de PW 308 in de loop van de dag met de opvallende caravan naar het Starteiland in het Sneekermeer. In het weekend blijft het ponton liggen in de haven van het Starteiland en zal Dennis Nolte het gesprek aangaan met de watersporters in Sneek. De route wordt maandag 28 augustus voortgezet naar Heeg waar in de haven wordt afgemeerd. Hier eindigt 's avonds de tour. Geïnteresseerden zijn welkom aan boord van de reiswagen.

---- --