Ingezonden persbericht


Peter Greenaway te gast bij Cultura Nova Zomerfestival Heerlen
- Cultura Nova: vrijdag 25 augustus t/m zondag 3 september 2006 -

De vermaarde filmregisseur Peter Greenaway, bekend van o.a. The Pillow Book, The Cook The Thief His Wife And Her Lover, Prospero's books and The Tulse Luper Suitcases, presenteert tijdens festival Cultura Nova in Heerlen op zaterdag 26 augustus, om 21.00 uur, The Tulse Luper VJ performance. Samen met DJ Radar staat Peter Greenaway live op het podium als VJ! Een enorm Touchscreen- plasmascherm maakt het Greenaway mogelijk om op de muziek die DJ Radar produceert, filmbeelden in voortdurend wisselende samenstelling op een aantal videoschermen tegelijk te laten zien. Een 'Real time Image'-regisseur. Live Cinema op zijn best!

Peter Greenaway heeft voor zijn VJ-performances meer dan achthonderd zogenaamde loops opgeslagen in zijn touchscreen-tafel. Alle scènes staan als bevroren beeldjes op het grote scherm, zodat hij ze live door elkaar heen kan mixen en op enorme schermen kan projecteren. Hoe het er uiteindelijk uitziet, is altijd anders en hangt helemaal af van zijn stemming én de wisselwerking met de Amsterdamse dj Radar. Radar mixt tijdens de optredens obscure elektro en acid met de filmmuziek die onder andere de Servische componist Borut Krzisnik maakte.

Van vrijdag 25 augustus t/m zondag 3 september vindt voor de zestiende keer het jaarlijks terugkerende, tiendaagse zomerfestival Cultura Nova plaats. Het festival wordt feestelijk geopend door de Franse vuurwerkkunstenaars van Groupe F. Te gast zijn verder o.a. Theatergroep Het Vervolg, Scapino Ballet Rotterdam, de Spaanse spektakelgroep Grupo Puja, Laika, Studio Orka, Lieke Benders met het Huis van Bourgondië, Station Zuid, Joost Vrouenraets en stg introI in situ met Ralph van Raat.

Het multidisciplinair zomerfestival Cultura Nova vindt plaats in Parkstad Limburg en biedt tien dagen lang een uiterst gevarieerd programma voor volwassenen en kinderen met theater, muziek, dans, beeldende kunst en film. Te gast zijn regionale, nationale, en internationale kunstenaars en gezelschappen. Het festivalhart van Cultura Nova bevindt zich in het centrum van Heerlen, in en rond het Glaspaleis van architect Peutz. De verschillende activiteiten vinden voor een groot gedeelte op bijzondere locaties in de verschillende Parkstad-gemeenten en in de stad Heerlen plaats.

Het volledige festivalprogramma is medio juli te vinden op www.culturanova.nl en in de te verschijnen speciale festivalbrochure.

////////////////
Informatie voor Pers:
Festival Cultura Nova
Fiedel van der Hijden / Janneke Schmeitz
T: 045 571 51 00
M:06 54 64 62 85 / 0625333515
info@culturanova.nl