Ingezonden persbericht


STICHTING DE STOORWORM
PERSBERICHT

Stichting de Stoorworm presenteert
Wim Hofman 2006

De bekende Vlissinger Wim Hofman is een veelzijdig mens. Hij is schrijver, dichter, illustrator en beeldend kunstenaar. Op 2 februari 2006 is Wim Hofman 65 jaar geworden. Ter gelegenheid hiervan wordt op initiatief van Stichting de Stoorworm het project 'Wim Hofman 2006' georganiseerd.

Diverse tentoonstellingen zijn vanaf 25 augustus te zien op verschillende locaties:

De Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg:
Op reis met Wim Hofman, een duotentoonstelling met het Zeeuws maritiem muZEEum te Vlissingen. In de Zeeuwse Bibliotheek ligt de nadruk op literaire, in het muZEEum op maritieme elementen. Bij deze duotentoonstelling hoort het prachtige boekje: Er was eens een waseens door Brechtje Boonstra geschreven.

Daarnaast heeft het muZEEum ook de tentoonstellingen: De zee van Wim Hofman en De jonge Wim Hofman.

Galerie De Vier Gemeten te Middelburg verzorgt de verkooptentoonstelling: Schrijven en dichten met acryl. Het Marie Tak van Poortvliet Museum te Domburg: Wim Hofman, Stillevens.

Kunstruimte deWillem3 te Vlissingen: de Machine en verwanten (werktitel)

Een reizende tentoonstelling met het onderwijsprogramma 'Hoeveel weegt blauw' in het kader van het BAZAR cultuurproject voor het voortgezet onderwijs inde bibliotheken van Goes, Zierikzee, Krabbendijke, Tholen, Middelburg en Vlissingen.

Stuk voor stuk prachtige tentoonstellingen waarbij de kijker kennis kan maken met het literaire en kunstzinnige werk van Wim Hofman.

Afbeelding: Binnenpagina uit de flyer die speciaal ontwikkeld is

De tentoonstellingen zijn tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen: het muZEEum, de Zeeuwse Bibliotheek, het Letterkundig Museum te Den Haag, het Gemeentearchief Vlissingen, deWillem3, het Marie Tak van Poortvliet Museum te Domburg en Galerie De Vier Gemeten te Middelburg en Stichting de Stoorworm.

Informatie over data en openingstijden zie: www.stoorworm.nl bij 'tentoonstellingen'.

Tevens is er een prachtig onderwijsaanbod samengesteld voor het basisonderwijs met originele leskisten met een keur aan lesideeën en een speciaal boekenpakket (voor scholen te bestellen via stoorworm@zeelandnet.nl)

Diverse voorstellingen zullen plaatsvinden:
Beer het verhaal van een held door objectentheater TamTam Cowboy Henk door Niels Brandaan Cotterink
De zeer Grote kapitein Wel Wel door Niels Brandaan Cotterink Koning Wikkepokluk de Merkwaardige zoekt een rijk door de Jeugdtheaterschool Zeeland Het Vlot door Theater Kwark (voorjaar 2007)
Zie ook: www.theaterverkoopzeeland.nl

De volgende boeken zijn (opnieuw) uitgegeven:
Het Vlot - Querido
Wim - Querido
Van Aap tot Zip - Querido
Wim zonder titel - den Boer / de Ruiter
Koning Wikkepokluk de Merkwaardige zoekt een rijk* - den Boer/ de Ruiter
* in voorbereiding

Zonder bijdrages van de Provincie Zeeland, het Prins Bernhard Cultuur Fonds, het VSB fonds, het Van de Velde Publicatiefonds, Stichting Moerman Promotie Vlissingen, de Drvkkery en Stichting de Stoorworm was dit project niet mogelijk geweest. Zie ook: www.stoorworm.nl

Juli 2006