Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

16/8/2006 - 18e Schoolsportolympiade op 25 augustus

Op vrijdag 25 augustus a.s. vindt op en nabij het sportcomplex de Joffer aan de Goswijnstraat in Voerendaal voor de 18^e keer de schoolsportolympiade plaats. Tijdens dit evenement maken zon 500 kinderen op één dag kennis met maar liefst 15 verschillende sporten.

Voerendaal, een verrassende ontmoeting is het motto waar de gemeente zich in het kader van haar Visie 2018 mee profileert. Jongeren verdienen en krijgen in dit kader speciale aandacht, onder meer in het programma Leven en welzijn koesteren. Onderdeel van dit programma is het organiseren van evenementen voor jongeren en het stimuleren van sport- en beweging. De schoolsportolympiade combineert beide zaken op een aangename manier in één activiteit.

Deelgenomen wordt door alle leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van alle Voerendaalse basisscholen. Zij zijn verdeeld in 42 teams, die elk een land vertegenwoordigen. Uiteraard wordt dan ook gestreden voor de eer van hun land. De olympiade is niet alleen een ontmoeting tussen jongeren.

Ook vele ouders, grootouders, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden weten al vele jaren de weg te vinden naar de olympiade. Toeschouwers en supporters zijn dan ook van harte welkom om het sportfeest mee te vieren. Wie de schoolsportolympiade al eens heeft meegemaakt is er getuige van geweest, dat het een dag is die wordt gekenmerkt door sportiviteit, levendigheid, bezieling, enthousiasme en strijdlust. Een plezierige en sportieve dag voor de kinderen van de basisscholen die hen er (hopelijk) toe aanspoort regelmatig te (blijven) sporten, te bewegen en zich aan te sluiten bij de verenigingen.

Om 08.45 uur gaat de olympiade van start met een intocht van de vertegenwoordigers van de landenteams in de sporthal de Joffer. Rond 15.30 vindt op dezelfde plaats de prijsuitreiking en sluiting plaats.

Als het onverhoopt erg slecht weer is op 25 augustus wordt de olympiade 1 week uitgesteld naar vrijdag 1 september 2006.

Meer informatie over de olympiade alsmede (na afloop) fotos van deze bijzondere dag vindt u op de website www.olympiadevoerendaal.nl