Ingezonden persbericht


stichting de stoorworm

Hofmaniaanse wezentjes en figuurtjes in het muZEEum

Opening tentoonstelling de zee van wim hofman

Vanaf 25 augustus 2006 kunnen bezoekers de zee van Wim Hofman binnenzwemmen in het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. In deze zee zwemmen allerlei Hofmaniaanse wezentjes en figuurtjes rond. De educatieve elementen maken de tentoonstelling leuk voor grote én voor kleine mensen.

Deze tentoonstelling, met de naam DE ZEE VAN WIM HOFMAN, visjes krabbetjes, bootjes en zeetjes vindt plaats in het kader van Hofmanjaar . Het is onderdeel van een drieluik. Deze tentoonstelling is te zien tot en met 3 december 2006.

Speciale haven in de Scheldezaal

De bekende Vlissinger Wim Hofman is een veelzijdig mens. Hij is schrijver, dichter, illustrator en beeldend kunstenaar en kreeg vele prijzen. Voor het boek Het Vlot kreeg hij de Gouden Griffel. In 2006 is hij 65 jaar geworden. Ter gelegenheid hiervan wordt het Hofmanjaar georganiseerd.

Speciaal voor de tentoonstelling DE ZEE VAN WIM HOFMAN, visjes krabbetjes, bootjes en zeetjes , wordt de Scheldezaal omgebouwd tot een haven. Aan de steiger ligt een Hofmaniaans bootje waar de kinderen (groot en klein) hun fantasie op de loop kunnen laten gaan. Op de grond liggen geluidsdozen die samen met de diverse speelse elementen de sfeer in de ruimte bepalen. Er is een uitgelezen selectie van het maritieme werk van Wim Hofman te zien. Met bruiklenen afkomstig uit heel Nederland.

Voor grote én kleine mensen

In het Hofman jaar, zijn er in totaal drie verschillende tentoonstellingen over Wim Hofman te zien in het Zeeuws maritiem muZEEum. Dit drieluik is een uniek en eenmalig overzicht en laat de bezoeker kennis maken met zijn kunstzinnige werk, zijn literaire werk en zijn jeugdjaren. De Hofmaniaanse inrichting, Hofmaniaanse meubelen , een film over Wim Hofman en de educatieve elementen, maken de tentoonstellingen leuk voor grote én kleine mensen.

De volgende tentoonstellingen zijn te zien in het muZEEum:

De jonge Wim Hofman: 23 juni 2006 t/m 21 januari 2007

Op reis met Wim Hofman: 25 augustus t/m 5 februari 2007

De zee van Wim Hofman: 25 augustus t/m 3 december 2006

Bij een aantal van deze tentoonstellingen werkt het muZEEum samen met het Gemeentearchief Vlissingen, t Spui (de bibliotheek in Vlissingen) en de stichting Stoorworm.

Speciale actie

Tijdens het Filmfestival beleeft de film Zwarte Inkt haar wereldpremiere. Samen met Film by the Sea, Stichting de Stoorworm en Omroep Zeeland organiseert het muZEEum een speciale éénmalige publieksvoorstelling. In CineCity wordt op zondag 17 september om 15.30 uur Zwarte Inkt vertoond, een bijzondere documentaire over Wim Hofman in het bijzijn van cast en crew. Op vertoon van dit filmkaartje kan de bezoeker gratis de tentoonstellingen over Wim Hofman in het muZEEum bezoeken.

Het muZEEum is het hele jaar geopend van:

Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl. Meer informatie over het Hofmanjaar en alles wat daarmee te maken heeft vindt u op www.stoorworm.nl.

Augustus 2006