Provincie Zuid-Holland

Werkzaamheden N 209 binnenkort van start

Weggebruikers van de provinciale weg tussen Zestienhoven en Bleiswijk (N 209) moeten binnenkort rekening houden met extra reistijd. De provincie Zuid-Holland voert tussen vrijdag 25 augustus en maandag 16 oktober 2006 groot onderhoud uit. Er zijn verschillende (gedeeltelijke) afsluitingen. Borden langs de weg geven de omleidingsroute aan.

De provincie werkt achtereenvolgens op diverse delen van de N 209:


* Ter hoogte van de Leeuwenakkerweg/Hoekeindseweg, bij de kruising met de Schreyrackseweg


* Ter hoogte van de Zestienhovenweg, tussen de Ankie Verbeek Ohrlaaan en de aansluiting met de weg richting Pijnacker (N 471)


* Ter hoogte van de Doenkade, tussen de Ankie Verbeek Ohrlaan en dee rotonde G. K. van Hoogendorpweg


* Ter hoogte van de kruising met de Oude Bovendijk, tussen de rotonnde G. K. van Hoogendorpweg en de aansluiting Doenkade en Oude Bovendijk

Werktijden en omleidingen

De provincie voert de werkzaamheden zoveel mogelijk uit in de weekenden, telkens van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur. Op maandag 28 en dinsdag 29 augustus wordt er ook gewerkt: dan in de nacht vanaf 20.00 uur tot 06.00 uur. Er kan tijdens de werkzaamheden sprake zijn van gedeeltelijke of volledige afsluiting van de weg. In dat geval wordt het verkeer ter plekke met borden omgeleid.

Extra informatie

De provincie Zuid-Holland overlegt met busmaatschappij Connexxion wat de eventuele gevolgen zijn voor reizigers met het openbaar vervoer. Wanneer informatie beschikbaar is, wordt deze meteen vermeld op de speciale website, die is ingericht voor de actuele informatievoorziening: www.n209-onderhoud.nl. Hier kunnen geĂŻnteresseerden op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, vragen stellen en zich abonneren op de digitale nieuwsbrief.

Provincie timmert aan de weg

Een veilige en snelle weg. Daarvoor werkt de provincie Zuid-Holland aan het wegennet. Dit gebeurt met oog voor de omgeving, dus met zo weinig mogelijk overlast. Veel aanpassingen komen voort uit het landelijke project Duurzaam Veilig dat als doel heeft om verkeersveiligheid in Nederland te verhogen.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22