KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

23-8-2006

Breskens Sailing Weekend, 25 - 27 augustus

Tijdens het laatste weekend van augustus vindt voor de derde maal het Breskens Sailing Weekend plaats. Dit evenement is de opvolger van de Breskens Week die in het verleden op twee weekends in september werd verzeild. Er wordt nu drie dagen gevaren, vrijdag zaterdag en zondag. Het wedstrijdwater is de monding van de Westerschelde, met mooi weer buitengaats op de Vlakte van de Raan en met slecht weer binnen in het gebied rond de Hoge Platen in de Schaar van Spijkerplaat, het
Vaarwater naar Hoofdplaat, de Everingen en de Pas van Terneuzen. Dit vaargebied heeft schier eindeloze mogelijkheden tot variatie.
Windward-Leeward-banen zullen de hoofdmoot vormen maar banen rond de platen hebben ook zo hun lastige tactische en navigatorische
uitdagingen.

Deze wedstrijd is dé gelegenheid voor de Nederlandse en Belgische zeilers om zich met elkaar te meten in één wedstrijdveld. De
organisatoren zorgen ervoor dat houders van een IRC meetbrief speciaal voor dit evenement een ORC Club Triple Handicap krijgen zodat alle schepen met een IMS, ORC Club of IRC meetbrief tegen elkaar kunnen zeilen. Tevens wordt als service aan de Belgische deelnemers een IRC klassement opgemaakt voor hun Noordzee Kampioenschap. Eenheidsklassen kunnen bij voldoende deelname een eigen start krijgen.

Er zijn een groot aantal beroemde trofeeën te winnen: de Prof. Jelle Gerritsma Trofee voor klasse 1, de Ricus van de Stadt Trofee voor klasse 2 en de Challan-ge Tonnere de Breskens voor klasse 3. Het bronzen kanon van de KR&ZV De Maas is voor de First 31.7 klasse en de John Brown Trophy voor de overall win-naar. Speciale vermelding verdient de nieuw ingestelde Jeugdprijs en de BRYC Centenial Half Ton Cup, beide van de 100-jarige Bruxelles Royal Yacht Club.

In de vorige twee uitvoeringen bleek deze formule goed aan te slaan en kwamen er veel deelnemers op af. Breskens staat bekend om zijn goede organisatie op het water maar ook het walgebeuren mocht als zeer geslaagd worden be-schouwd. Dit keer pakt de organisatie uit met de snel rijzende ster van de Zeeuws-Vlaamse groep De Lamakettas. Er is wederom een zeer voordelig cateringpakket voor ontbijt, lunchpakketten en avondeten in de tent.

Het belangrijkste aspect van dit evenement is de gemoedelijke sfeer in tent en clubhuis van de WV Breskens wat recent is uitgebreid met een prachtig terras.

Het belooft een schitterend zeilevenement te worden.

Internetadres: www.breskenssailing.org