Gemeente Barendrecht

Barendrechtse wethouder Bas Nootenboom fietst laatste kilometers Cycletour mee Burgemeester Van Belzen ontvangt fietsers uit Louny

Burgemeester Van Belzen van Barendrecht ontvangt vrijdagmiddag 25 augustus de 17 deelnemers van de zesde Cycletour tussen zusterstad Louny en Barendrecht. De fietsers vertrokken zaterdag 19 augustus uit Louny en arriveren na een fietstocht van ruim 1000 ki- lometer rond 16.00 uur op het Doormanplein in het oude centrum van Barendrecht. Wethouder Bas Nootenboom (Sport) haalt de groep fietsers bij de Moerdijkbrug op. Samen met enkele leden van wielersportvereniging Barrhopoort fietst hij de laatste kilometers naar Barendrecht mee. De zesde Cycletour staat in het teken van het goede doel. In oktober brengt een groep mensen met een ver- standelijke handicap uit Louny een bezoek aan Barendrecht voor een culturele kennismaking. De opbrengst van de Cycletour moet deze trip (mede) mogelijk maken.

Iedere twee jaar nemen enthousiaste fietsers deel aan de Cycletour van Barendrecht naar Louny of van Louny naar Barendrecht. Dit jaar gingen 10 Barendrechters, 5 mensen uit Louny en 2 mensen uit het Duitse Zschopau (een andere zusterstad van Louny) de uitdaging aan. De start van de Cycletour 2006 maakte deel uit van de zomerfeesten in Louny. Leden van de stichting Stedenband Barendrecht-Louny deelden tijdens de zomerfeesten typisch Nederlandse producten uit en informeerden bezoekers over de gemeente Baren- drecht. Negen studenten en twee docenten van de MBO-afdeling van De Gaarde verzorgden in Louny een demonstratie en workshop bloemschikken.

Stedenband
De gemeente Barendrecht heeft al sinds 1990 een `stedenband' met de Tsjechische stad Louny. In 1993 werd de officiële `Intentieverklaring Vriendschapsbanden' getekend door de beide burgemeesters. De Ste- denband Barendrecht-Louny is een activiteit van particuliere organisaties. In de stichtingen zijn sportvereni- gingen, onderwijs, culturele organisaties, beroepsgroepen en sociale instellingen vertegenwoordigd. In de afgelopen 16 jaar hebben honderden mensen een bezoek gebracht aan de andere gemeente.

Noot voor de pers,