Llink


Tibetaans Soepje
LLinke Soep in hogere sferen

Aanstaande zondag is het Ticket for Tibet festival in Eindhoven. Achter dit bijzondere festival schuilt het verhaal van organisator Paul Hilkens. Hij vindt dat er veel te weinig aandacht is voor de Chinese onderdrukking van het kleine Tibet. Hij vertelt in de studio waarom het land hem zo na aan het hart ligt. Met hem mee komt de Tibetaanse Tsering Jampa van International Campaign for Tibet. Ze weet niet alleen veel van Tibet, maar strijdt ook al jaren voor de mensenrechten en democratie van haar volk. LLinke Soep is vrijdag 25 augustus om 20:00 te beluisteren op Radio1.

LLinke Soep duikt deze uitzending verder de Tibetaanse cultuur in. Marijn bezoekt in het Wereldmuseum in Rotterdam de tentoonstelling 'Tibet en de 14 Dalai Lama's'. Verder waagt Marcel zich aan een aantal typische Tibetaanse producten; yakboter en yakmelk. Zal dat smaken zoals het klinkt?

Tibet is onlosmakelijk verbonden met het boeddhisme. Maar niet alleen in Tibet staan boeddhistische kloosters. Ook in Nederland vind je er een paar. Zoals in Emst, op de Veluwe. Er woont zelfs een Tibetaanse lama, Geshe Sonam Gyaltsen. Hij geeft cursussen en begeleidt retraiteweekenden. Marijn trekt zich terug in de stilte van het klooster in Emst.

LLinke Soep is vrijdag 25 augustus om 20:00 uur te horen bij Radio 1. LLinke Soep wordt uitgezonden door LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio5 en www.LLiNK.nl.