Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Op reis met Wim Hofman in het muZEEum

Ik ga op reis over zee en wat kom ik tegen? Een tafel met een stop erin&flessen voor de flessenpost? Het zou zo maar kunnen in de wondere wereld van Wim Hofman. Vanaf 25 augustus is de tentoonstelling OP REIS MET WIM HOFMAN, een maritiem literaire tocht te zien in het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. De tentoonstelling maakt deel uit van een drieluik. Deze tentoonstelling is te zien tot en met 5 februari 2007.

1d3f921.jpg1d3f9af.jpg

Spannend, onverwacht en humoristisch

Wie met Wim Hofman op reis gaat, komt op spannende, onbekende plekken en wordt telkens weer verrast.

Ontelbare tekeningen, teksten en voorwerpen zorgen ervoor dat je het gevoel hebt dat je deel uitmaakt van een echt Hofman-verhaal. Spannend, onverwacht en humoristisch. Want wat gebeurt er eigenlijk als je de stop uit de tafel trekt?

Nog niet eerder getoond

Om het beeld compleet te maken, laat het muZEEum werk van Wim Hofman uit eigen collectie zien. Deze werken werden onlangs aangekocht door de Vrienden van het muZEEum en zijn nog niet eerder getoond aan publiek. Ook wordt er non-stop een film over Wim Hofman gedraaid. Op de boekentafel liggen diverse boeken te wachten op de lezer.

De bekende Vlissinger Wim Hofman is een veelzijdig mens. Hij is schrijver, dichter, illustrator en beeldend kunstenaar en kreeg vele prijzen. Voor het boek Het Vlot kreeg hij de Gouden Griffel. Omdat hij in 2006 65 jaar is geworden, wordt dit jaar het Hofmanjaar georganiseerd.

Samenwerking

De tentoonstelling Op reis met Wim Hofman is een samenwerking van het muZEEum, het Gemeentearchief Vlissingen en de stichting Stoorworm. Het andere deel van deze tentoonstelling is te zien in de Zeeuwse bibliotheek in Middelburg. Een gedeelte van de tentoonstelling was eerder te zien in het Letterkundig Museum in Den Haag.

1d3fa3b.jpg1d3facb.jpg

Speciale actie

Tijdens het Filmfestival beleeft de film Zwarte Inkt haar wereldpremière. Samen met Film by the Sea, Stichting de Stoorworm en Omroep Zeeland organiseert het muZEEum een speciale éénmalige publieksvoorstelling. In CineCity wordt op zondag 17 september om 15.30 uur Zwarte Inkt vertoond, een bijzondere documentaire over Wim Hofman in het bijzijn van cast en crew. Op vertoon van dit filmkaartje kan de bezoeker gratis de tentoonstellingen over Wim Hofman in het muZEEum bezoeken.

In het muZEEum zijn de volgende tentoonstellingen te zien in het Hofmanjaar:


- De jonge Wim Hofman: 23 juni 2006 t/m 21 januari 2007


- Op reis met Wim Hofman: 25 augustus t/m 5 februari 2007


- De zee van Wim Hofman: 25 augustus t/m 3 december

2006
Bij de Hofmantentoonstellingen hoort ook een educatief programma. Geïnteresseerden kunnen hierover contact opnemen met het muZEEum.

Het muZEEum is het hele jaar geopend van:

Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl. Meer informatie over het Hofmanjaar en alles wat daarmee te maken heeft vindt u op www.stoorworm.nl.

Augustus 2006


---