Gemeente Dordrecht


---

Reeweg Oost - Provincialeweg drie weken eerder open

Dordrecht werkt aan bereikbaarheid

Maureen Vermeulen

De Reeweg Oost-Provincialeweg wordt aanstaande vrijdag 25 augustus al weer opengesteld voor verkeer. Dit is drie weken eerder dan gepland. Vrijdag vanaf het einde van de dag kan het verkeer weer in beide richtingen gebruik maken van de weg. Daarmee is een belangrijke route van en naar het centrum weer volledig bereikbaar voor het verkeer. De verkeerslichten op de Reeweg Oost - Provincialeweg worden begin volgende week weer in gebruik genomen. Daarna worden er ook nog wat afrondende werkzaamheden uitgevoerd, maar tijdens deze werkzaamheden kan het verkeer gewoon doorrijden.

Busbaan
Op de Reeweg Oost - Provincialeweg, het gedeelte tussen het spoor en de N3, is een busbaan aangelegd. Daarvoor is de weg verbreed en zijn de brug en de duiker onder en naast de weg aangepast. Ook is het asfalt op de weg vervangen en het fietspad verbreed en geasfalteerd.

Verbinding Oostelijke Stadsdelen
De werkzaamheden maken deel uit van het project Verbinding Oostelijke Stadsdelen, dat de doorstroming naar de stad en de fietspadenstructuur verbetert. Vorig jaar is het eerste deelproject uitgevoerd, de Transvaalstraat. Daarvoor is de weg vernieuwd en een fietspad aangelegd. Begin dit jaar is de Krommedijk gereconstrueerd. Het tweerichtingen fietspad is doorgetrokken over het spoor. Wat na de reconstructie van de Reeweg Oost nog volgt, is de aanleg van de nieuwe rijbaan op de Crayensteynstraat naast het spoor en de aanpassing van de bestaande Crayensteynstraat. Deze laatste werkzaamheden worden pas uitgevoerd na de openstelling van de tunnel Laan der Verenigde Naties in september 2007.

document icoon Reeweg_-_Oost.jpg

Redactie
Maureen Vermeulen
Communicatie

telefoon (078) 639 6902

email M.Vermeulen@dordrecht.nl

Informatie
Pieter Bekkers
Projectmanagement
telefoon (078) 639 6428