Politie Gelderland-Zuid

Twee rijbewijzen ingevorderd

Tiel/Rossum, 25-08-2006 o Tijdens snelheidscontroles op de A15 bij Tiel en op de Van Heemstraweg in Rossum is donderdagavond van twee bestuurders hun rijbewijs ingevorderd.

Agenten van de videosurveillanceauto zagen omstreeks 20:15 uur op de A15 bij Tiel een auto met hoge snelheid passeren en besloten daarop de achtervolging in te zetten. Tijdens een tussentijdse meting reed de automobilist 189 km/uur waar 120 km/uur is toegestaan. Na aftrek van de wettelijk voorgeschreven correctie reed hij 183 km/uur. De 45-jarige bestuurder uit Tiel is daarop staande gehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Omstreeks 21:15 uur controleerde het team Verkeershandhaving op de Van Heemstraweg bij Rossum met de lasergun. Hier reed een 39-jarige automobilist na meting 141 km/uur terwijl hier 80 km/uur is toegestaan. Na aftrek van de wettelijke correctie reed de bestuurder uit Ammerzoden 136 km/uur. Dat bleek 56 km/uur te hard. Ook hij werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Beide rijbewijzen zijn opgestuurd naar de Officier van Justitie die de strafmaat zal bepalen. (02)