Gemeente Arnhem

Luxor in AVRO tv-programma (24-08-2006)
Het restauratieproject Poppodium Luxor doet mee met het nieuwe televisieprogramma 'BankGiroLoterij Restoration' van de AVRO komend najaar.

In het nieuwe tv-programma worden een aantal restauratieprojecten van monumenten in Nederland aan het tv-publiek voorgesteld. Het publiek kiest het beste project. Dit gebeurt in vijf afleveringen en één finale. Het programma wordt in november en december uitgezonden; de finale is op 17 december. Het winnende project krijgt het voor de restauratie benodigde bedrag uitgekeerd van het BankGiro Loterij Restoration Fonds, met een maximum van 1 miljoen euro.

De eerste uitzending van 'BankGiroLoterij Restoration' is te zien op 12 november. In Iedere aflevering komen drie bouwwerken aan de orde. Woordvoerders van de projecten krijgen de kans om hun object op een unieke manier te presenteren. Een vast team van een historisch architect en restaurator onthult de verborgen geheimen van het pand om zo het verleden weer tot leven te brengen. De kijker krijgt door computeranimaties ook te zien hoe het gebouw weer in zn oude glorie wordt hersteld.

OneStat.com Web Analytics