Politie Haaglanden

Persberichten 25 augustus

Haaglanden, 25-08-2006

Twee doden bij aanrijding
Den Haag Op vrijdag 25 augustus om 00.45 uur zijn bij een aanrijding op het Willem Witsenplein een 45-jarige Hagenaar en een 45-jarige vrouw uit Hoorn om het leven gekomen en 4 personen gewond geraakt. De overleden slachtoffers zaten samen in een auto met een 45-jarige Haagse vrouw en een 43-jarige man uit Hoorn die ernstig gewond raakten. Deze slachtoffers werden bij het linksafslaan richting van Alkemadelaan in de flank aangereden door een 33-jarige Rotterdammer die met hoge snelheid vanaf de Benoordenhoutseweg de kruising opreed en vermoedelijk het rode licht negeerde. De Rotterdammer en een inzittende (nog onbekende vrouw) raakten hierbij eveneens gewond. Zij zijn met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Eerder op de avond had de politie op de Rijksstraatweg in Wassenaar, n.a.v. meldingen, getracht de Rotterdammer staande te houden en te controleren op mogelijk alcohol gebruik.
Hierop is de verdachte met hoge snelheid er vandoor gegaan. De politie heeft geen achtervolging ingezet maar volstaan met een bericht aan alle wagens uitkijken naar. De verdachte is aangehouden.

Met bijl in het verkeer
Den Haag Op donderdag 24 augustus omstreeks 12.15 uur heeft op de Utrechtsebaan afslag Mariahoeve een bedreiging plaatsgevonden. Een 25-jarige automobilist uit Zoeterwoude was het niet eens met het invoegen bij de afslag van een automobilist uit Delft. Hij zette zijn auto stil voor het groene verkeerslicht schopte tegen de auto van de Delftenaar en bedreigde hem met in de ene hand een staaflamp en in de andere een hakbijl. Zonder daadwerkelijk te hebben geslagen stapte hij in zijn auto en reed weg. Kort hierop is de 25-jarige automobilist door de politie aangehouden. De staaflamp en de hakbijl zijn in beslaggenomen en hij heeft een bekeuring van euro 240 gekregen.

Automobilist rijdt tramstation op
Den Haag - Op vrijdag 25 augustus rond 3.20 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Laan van Nieuw Oost-Indië in Voorburg. Volgens een ooggetuige slipte de auto in de bocht ter hoogte van de kruising Laan van Nieuw Oost-Indië met de Nicolaas Beetlaan. Vervolgens reed de auto het tramstation op en reed hierbij het hek ongeveer tien meter eruit. De 40-jarige automobilist uit Den Haag rook naar alcohol, maar wilde niet meewerken aan een blaastest op straat of de ademanalyse op het bureau. Toen de verdachte werd aangehouden, verzette hij zich hevig en gebruikte geweld tegen de politie. De verdachte wordt verhoord over de aanrijding, het verzet en het rijden onder invloed. Tevens wordt zijn rijbewijs ingevorderd.

Op heterdaad betrapt
Den Haag - Op vrijdag 25 augustus rond 00.20 uur betrapten surveillerende agenten twee jongens op de Loosduinseweg die een paal aan het bekladden waren met tekeningen en teksten. De verdachten, twee Hagenaars van 16 en 18 jaar, zijn hierop aangesproken en aangehouden. De politie heeft de zaak nog in behandeling.

Twee keer sneller dan 100 km/uur
Den Haag - Op donderdag 24 augustus hield Politie Haaglanden een snelheidscontrole op de Binckhorstlaan. Rond 19.15 werd een automobilist met 107 km/uur geflitst, terwijl 50 km/uur toegestaan is. De automobilist kon niet staande gehouden worden. Rond 20.30 uur reed dezelfde automobilist met hoge snelheid over de Binckhorstlaan, dit keer werd 106 km/uur gemeten. De automobilist, een beginnend bestuurder van 23 jaar uit Rijswijk, is staande gehouden. Hij kan twee boetes verwachten van 624 euro en hij is zijn rijbewijs zes maanden kwijt.

Gewelddadige straatroof
Den Haag- Op 24 augustus rond 23.15 uur zijn twee mensen bij de Paulus Potterstraat beroofd en bedreigd met een vuurwapen. Een 43-jarige Hagenaar en zijn bejaarde moeder wilden net hun woning binnengaan toen de vrouw van achteren werd benaderd en een vuurwapen tegen haar hoofd voelde. Beiden werden gedwongen hun geld af te staan. Hierna zijn de twee verdachten ervandoor gegaan in de richting van de kinderboerderij. De politie stelt een onderzoek en is op zoek naar getuigen (0900-8844).

Dronken in het verkeer
Zoetermeer Op vrijdag 25 augustus tussen 02.00 en 04.00 uur zijn bij verkeerscontroles op diverse locaties 3 bestuurders uit Zoetermeer aangehouden die te veel hadden gedronken. Allen hebben een rijverbod en een proces-verbaal gekregen.