AutoRai

Lexus LS 600h: eerste hybride met V8 en permanente vierwielaandrijving

(8/25/2006)
De nieuwste hybride topmodellen van Lexus, de LS 600h en de LS 600h L, maken hun Europese debuut aan de vooravond van de Autosalon Mondial de lâAutomobile in Parijs (30 september tot en met 15 oktober). De luxe LS 600h is de eerste auto ter wereld met een V8-hybride aandrijving en permanente vierwielaandrijving (AWD). De LS 600h is het derde model van Lexus dat is uitgerust met de Lexus Hybrid Drive. Het onderstreept de niet aflatende zoektocht van Lexus naar brandstofbesparing en lagere emissiewaarden, zonder de fun to drive uit het oog te verliezen. De LS 600h dankt zijn naam aan de Lexus Hybrid Drive met 5,0 liter V8 benzinemotor in combinatie met een krachtige elektromotor die tezamen eenvoudig de prestaties van een 6,0 liter V12 evenaren. De toegevoegde blauwe âhâ maakt alle typen van Lexus als hybriden herkenbaar.

Lexus LS 600h en LS 600h L
Voortbordurend op de sterke punten van de LS 460 en zijn innovaties in preventieve veiligheid, motorverfijning en kwaliteit, staat de L in LS 600h L voor een twaalf centimeter langere wielbasis dan de LS 600h. De extra ruimte die dit de passagiers biedt, zorgt voor een âeersteklasâ reiservaring. Daarbij heeft deze L-uitvoering aanvullende innovaties, zoals achterstoelen met onder andere een meervoudig verstelbare rugleuning, elektrisch bedienbare voetenbank, meerdere massageprogrammaâs en een airconditioning die wordt geregeld afhankelijk van de lichaamstemperatuur. De LS 600h en de LS 600h L zijn ook de eerste autoâs ter wereld die zijn uitgerust met LED-koplampen.

Lexus Hybride Drive
Dankzij de V8 hybride aandrijving in de LS 600h zet Lexus opnieuw een stap voorwaarts op het gebied van elektro-benzinemotoren. Met een vermogen van 450 pk en een koppel van 330 kW verbruikt de V8 gemiddeld slechts 9,5 liter benzine per 100 kilometer (gecombineerd verbruik - voorlopige waarde). De CO -uitstoot is minder dan 220 g/km.

Vierwielaandrijving
Om de kracht van de motor zo effectief mogelijk te gebruiken, werkt de nieuwe vierwielaandrijving samen met een nieuw ontwikkelde, elektronisch gestuurde continu variabele transmissie (E-CVT).

De LS 600h wordt geflankeerd door de andere Lexus hybriden GS 450h en RX 400h, die beide worden gezien als de nieuwe standaard voor milieuvriendelijk en milieubewust rijden in het premium segment.

De RX 400h heeft het premium SUV-segment op zijn kop gezet door een unieke combinatie van hoge prestaties (272 pk/200 kW), zuinig brandstofverbruik (8,1 l/100 km - volgens EG-norm) en ultralage emissiewaarden (met 192 g/km bijna 30% minder dan zijn directe concurrenten) te bieden.

De GS 450h was âs werelds eerste sedan met Lexus Hybrid Drive. De combinatie van een motor voorin plus achterwielaandrijving geeft de bestuurder de mogelijkheid tot sportief rijgedrag. De 3,5 liter V6-benzinemotor van de GS 450h was de eerste in het segment met dubbele benzine-injectie voor verhoogde motorefficiëntie en prestaties. Als resultaat verbruikt de GS 450h 7,9 liter brandstof per 100 kilometer (volgens EG-norm) en is de CO -uitstoot 186 g/km â de laagste waarde in zijn segment.

Lexus record in Nederland
Lexus verkoopt in Nederland momenteel beter dan ooit. 2006 is tot nu toe het beste verkoopjaar in de Lexus geschiedenis. Tot en met 10 augustus 2006 werden 1.058 nieuwe Lexus automobielen afgeleverd, dat is 249% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Om het Lexus concept van totale klanttevredenheid en de traditionele Lexus waarden van uitgekristalliseerde bouwkwaliteit, luxe interieur en state-of-the-art technologie te complementeren, vestigt Lexus zichzelf als een wereldwijd premium automerk, continu gedreven door een niet aflatende verplichting te streven naar perfectie.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster