Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

24-08-2006

Eerste KNAW-bedrijf van start: Agamyxis bv
Prof. dr. Hans Clevers, directeur van het Hubrecht Laboratorium KNAW, en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) hebben samen een nieuw biotechnologiebedrijf, Agamyxis bv, opgericht.

Agamyxis bv is gevestigd in Utrecht en richt zich op de ontwikkeling van nieuwe behandelingen van darmtumoren op basis van gamma-secretase-remmers. Voor de financiering van de onderzoeksactiviteiten is Agamyxis een samenwerkingsverband aangegaan met het farmaceutische bedrijf Merck & Co. Volgens Hans Clevers, Chief Scientific Officer van Agamyxis, laat de samenwerking met Merck in deze beginfase van het bedrijf zien over welke unieke kennis en sterke octrooiportefeuille Agamyxis beschikt op het gebied van gamma-secretase-remmers.

René Jongerius, directeur Bedrijfsvoering van de KNAW, geeft aan dat Agamyxis is gebaseerd op onderzoekswerk van het team van Hans Clevers en dat de KNAW trots is om verder onderzoek naar nieuwe medicijnen tegen kanker te faciliteren.

Dr. Ton Logtenberg, medeoprichter van het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell, wordt Chief Executive Officer van Agamyxis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling Voorlichting KNAW, tel. 020-5510769.