Politie Zuid-Holland-Zuid

25/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 25-08-2006 o Persberichten District II

ALCOHOL
LEERDAM Een rijverbod van vier uur heeft een 34-jarige man uit Leerdam gehad. De man kreeg het rijverbod omdat hij een auto bestuurde terwijl hij teveel alcoholische drank op had. Agenten controleerden de autobestuurder op donderdagavond 24 augustus 2006 bij de Nieuwstraat in Leerdam.
PAPENDRECHT Politiemensen hebben een 70-jarige autobestuurder uit Papendrecht aangehouden. Bij de politie kwam op donderdagavond 24 augustus 2006 de melding dat de automobilist bier zat te drinken in zijn auto. Agenten zagen dat hij wegreed en controleerden de man op de P.S. Gerbrandystraat in Papendrecht. De blaastest wees uit dat de 70-jarige een te hoog promillage had.

DRONKEN
ALBLASSERDAM Een dronken man is aangehouden op de Maasstraat in Alblasserdam. De 33-jarige man uit Bruinisse stond daar te plassen op donderdagavond 24 augustus 2006 en was onder invloed van alcohol. Hij wist niet waar hij naar toe moest. Ergens anders stond zijn auto die niet verzekerd is. Agenten sloten de man in voor openbare dronkenschap.

WONINGINBRAAK: AUTO GESTOLEN
HOOGBLOKLAND Bij een inbraak in een woning aan Het Oudland in Hoogblokland zijn op 24 augustus 2006 tussen 00.00 en 07.00 uur een portemonnee, een rijbewijs en pasjes weggenomen. De inbreker(s) vond(en) ook de autosleutels van de benadeelde, waarop zijn 9 maanden oude grijze Volkswagen Passat met het kenteken 78-SF-XC eveneens verdween. De dader(s) kwam(en) binnen via een achterdeur. De technische recherche is voor onderzoek ingeschakeld.

VERNIELING EN MISHANDELING
LEERDAM Op de Quirinus de Palmstraat in Leerdam hebben politiemensen een 27-jarige man uit Leerdam aangehouden. De agenten zochten hem op donderdagavond 24 augustus 2006. De verdachte had eerder een ruit van een deur ingetrapt en was hierna een woning binnengaan van zijn ex-vriendin. Daar had hij nog iemand geslagen. Hierna ging de 27-jarige weg.