Politie Zuid-Holland-Zuid

25/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 25-08-2006 o Persberichten District I

VERKEERSCONTROLE LEVERT 250 BEKEURINGEN OP
DORDRECHT Een snelheidscontrole heeft 250 bekeuringen opgeleverd. Buurtbewoners klaagden over te hard rijdende autos over de tijdelijke toegangsroute naar de Dordtse wijk Sterrenburg. Het gaat dan om de Eddingtonweg en Oudendijk. Naar aanleiding van deze klachten hebben medewerkers van het Verkeershandhavingsteam van de politie Zuid-Holland-Zuid daar op 23 en 24 augustus gecontroleerd. In de ochtend van 23 augustus controleerden agenten weggebruikers een uur lang opvallend met de lasergun. Overtreders werden op hun rijgedrag aangesproken. Een dag later werd niet meer gewaarschuwd, maar bekeurd. Weggebruikers werden op 24 augustus op de Eddingtonweg vanuit een onopvallende politieauto gecontroleerd. Tussen 07.30 en 09.15 uur constateerde de politie precies 250 snelheidsovertredingen en schreef dus even zoveel bekeuringen uit. Bijna 55% van de automobilisten reed te hard, de hoogst gemeten snelheid was 62 kilometer per uur waar maximaal 30 kilometer mag. Het Verkeershandhavingsteam blijft in de toekomst op deze en andere locaties, waar klachten over zijn, controleren.

HENNEP
DORDRECHT De politie heeft in een woning aan de Bosboom-Toussaintstraat in Dordrecht een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten gingen naar het pand op donderdag 24 augustus 2006. In totaal vonden zij ongeveer 200 plantjes in twee ruimten en een ruimte waar waarschijnlijk net geoogst was. De stroomleverancier vond een gevaarlijke situatie in de woning omdat men voor de afname van stroom de hoofdkabel had doorgeknipt.

FIETS
DORDRECHT Agenten hebben een 14-jarig meisje uit Dordrecht aangehouden. Ze fietste op donderdagmiddag 24 augustus 2006 over de Krispijnseweg in Dordrecht. Van de mooie fiets was het slot afgesloopt en er zat een ander slot op. Mogelijk gaat het dus om een gestolen fiets. De verdachte verklaarde dat ze de fiets had geleend van een jongen. Het aangehouden meisje had geen identiteitsbewijs bij zich en de politie hoorde haar direct als verdachte in een zaak van 27 april 2006 waar ze ruzie had met een ander. Dat gebeurde op de Eulerlaan in Dordrecht.

GEEN NAAM
DORDRECHT Een politieman heeft een 30-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De agent wilde op donderdagmiddag 24 augustus 2006 de man een bekeuring geven omdat hij fietste over het voetgangersgedeelte van het Van Oldenbarneveltplein in Dordrecht. De 30-jarige weigerde zijn naam te geven omdat hij het allemaal onzin vond. Hierop volgde zijn aanhouding.

FRUIT
DORDRECHT Onbekenden die reden in een witte Volkswagen bus hebben fruit gestolen. Het ging om pruimen. De eigenaar van een fruitbedrijf merkte op donderdagavond 24 augustus 2006 dat er iets loos was buiten. Hij ging naar buiten bij het terrein op de Van Elzelingenweg in Dordrecht en zag mensen bij de bestelbus. De auto reed weg in de richting van de Provincialeweg. Agenten gingen op zoek naar de bus in de omgeving maar vonden deze niet meer.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Politiemensen hebben een 44-jarige man uit Dordrecht aangehouden voor mishandeling. De agenten gingen op vrijdag 25 augustus 2006 rond 01.25 uur naar een melding van huiselijk geweld op de Willem Marisstraat in Dordrecht. Daar bleek dat de verdachte zijn 36-jarige vrouw had geslagen en ook zijn dochter. Op het moment dat agenten de verdachte wilde aanhouden probeerde hij de deur dicht te gooien maar dat mislukte.

ALCOHOL
DORDRECHT Een 42-jarige man uit Dordrecht heeft een rijverbod van vijf uur gehad. Agenten hielden hem op vrijdag 25 augustus 2006 omstreeks
01.30 uur aan. Dat gebeurde op de Botermarkt in Dordrecht. De agenten zagen de auto waarin de verdachte zat rijden en later stilstaan op de Botermarkt. De blaastest wees uit dat de man een te hoog promillage door alcoholgebruik had. De 42-jarige ontkende dat hij de auto had bestuurd.

BELEDIGING
DORDRECHT Voor belediging hebben agenten een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De politiemensen waren op vrijdag 25 augustus 2006 omstreeks 04.00 uur in een horecagelegenheid op de Voorstraat in Dordrecht. Bij binnenkomst beledigde de verdachte direct de agenten en ze waarschuwden hem hiervoor. Later ging de man weer door met zijn beledigingen waarop hij mee moest naar het bureau.

TREIN
DORDRECHT Een 21-jarige man uit Dordrecht is mishandeld in de trein. Dat gebeurde op het traject tussen Rotterdam en Dordrecht. De politie kreeg de melding van de mishandeling op vrijdag 25 augustus 2006 rond 05.45 uur. Het slachtoffer had in ieder geval een dikke bult op zijn hoofd. De politiemensen brachten de 21-jarige naar het ziekenhuis voor behandeling. Volgens een getuige is een groepje van vijf personen verantwoordelijk voor het incident.

ZELFBOUW
ZWIJNDRECHT De politie heeft een zelfbouw bromfiets in beslag genomen. De politiemensen zagen de brommer op donderdagavond 24 augustus 2006 rijden over de Klarinetsingel in Zwijndrecht. Op de brommer zat nog geen zadel en de voorkant was van een step gemaakt. De politie maakt Proces-verbaal op tegen de 17-jarige bestuurder uit Zwijndrecht onder andere voor een niet goedgekeurd vervoermiddel maar ook voor het rijden zonder helm en bromfietscertificaat.