Gemeente Weert

nieuwe coÖrdinator integrale veiligheid bij gemeente weert Petra Bulk start op 15 september aanstaande

Bij de gemeente Weert start mevr. drs. Petra Bulk op 15 september a.s. haar werkzaamheden als coördinator integrale veiligheid. Mevr. Bulk is bestuurskundige en afgestudeerd met als specialisatie Veiligheidsstudies. Daarnaast heeft zij diverse publicaties op haar naam staan in onder meer het Tijdschrift voor de Politie. Na haar studie is zij ruim 4 jaar werkzaam geweest als beleidsmedewerker bij de Regiopolitie Limburg Noord. Nu kiest zij voor een functie bij de gemeente Weert.

Met de aanstelling van de coördinator integrale veiligheid wordt gehoor gegeven aan een dringende wens van het gemeentebestuur om extra personele capaciteit beschikbaar te krijgen voor het oplossen van veiligheidsvraagstukken binnen de gemeente Weert. Voor de gemeenteraad was deze wens zelfs aanleiding om de door Burgemeester en Wethouders voorgestelde parttime functie uit te breiden tot een fulltime aanstelling.

De werkzaamheden van de coördinator zullen vooral betrekking hebben op de portefeuille openbare orde en veiligheid van burgemeester J. Niederer. Daarnaast zullen haar werkzaamheden liggen op het gebied van de sociale veiligheid (bijv. overlast) en fysieke veiligheid (bijv. rampen).

Haar belangrijkste taak zal zijn te zorgen voor een meer integrale benadering van deze gemeentelijke veiligheidsvraagstukken. Daarmee zal zij inhoud geven aan de regierol die de rijksoverheid in toenemende mate van gemeenten verlangt, als het gaat om de aanpak van lokale veiligheidsvraagstukken. Het komt nu nog te vaak voor dat instanties en overheden vanuit hun eigen deskundigheid trachten veiligheidsvraagstukken op te lossen zonder voldoende oog te hebben voor de onderlinge afstemming. De coördinator zal hierin een rol moeten gaan vervullen om zo een groter rendement te bereiken. Uiteindelijk zal dit moet leiden tot een meetbare verbetering van de veiligheid in Weert.

Noot voor de pers,