Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Openstelling subsidieregeling demonstratie- en kennisoverdrachtprojecten duurzame landbouw thema energie

Per 1 september wordt de subsidieregeling demonstratie- en kennisoverdrachtprojecten duurzame landbouw thema energie weer opengesteld, dit jaar eerder dan normaal en ook hoger dan voorheen.

De overheid heeft met glastuinbouw, paddenstoelenteelt en bloembollenteelt afspraken gemaakt over het terugdringen van het verbruik en het verbeteren van de energie-efficiency. Om telers te informeren over de mogelijkheden hiervoor, stelt de overheid subsidie beschikbaar. Er is voor deze projecten in totaal 1.452.500,- beschikbaar gesteld (Voor Bloembollenteelt: 42.000,-, Paddenstoelenteelt: 61.500,-en Glastuinbouw: 1.349.000,-). Het Productschap Tuinbouw heeft
202.500,- ter beschikking gesteld voor projecten in de glastuinbouw. De Europese Commissie financiert 25% van het totale budget.

Voorwaarden
Projectvoorstellen indienen: 1 september tot en met 1 oktober 2006. Aanvragen voor subsidie kunt u alleen indienen voor projecten in de glastuinbouw, de bloembollen-, of de paddenstoelenteelt. Ze moeten gericht zijn op energiebesparing, energie-efficiency en energiemanagement.
Voor wie: Bedrijven, clusters, verenigingen , publieksrechtelijke personen en mensen met een samenwerkingsovereenkomst die een energiebesparende werkwijzen hebben ontdekt voor de glastuinbouw, paddenstoelensector en of bloembollensector.
Duur: het project mag maximaal 3 jaar duren vanaf de datum van beschikking tot subsidieverlening. Het project moet binnen 6 maanden na beschikking tot subsidieverlening van start gaan en in Nederland worden uitgevoerd.
Minimale kosten project: 11.344,51.
Maximale vergoeding: 50% van het de projectkosten Overige voorwaarden: Je heb niet voor een vergelijkbaar project subsidie gehad op basis van deze regeling en de resultaten van het project worden openbaar gemaakt.

Toekenning projectgelden en aanvullende criteria De beste projecten komen als eerste in aanmerking voor subsidie. Aanvragen worden beoordeeld door een onafhankelijke beoordelingscommissie. De commissie kan daarbij gebruik maken van externe deskundigen. Projecten worden gerangschikt waarbij, naast eventuele aanvullende criteria, een project hoger wordt gerangschikt naarmate:
· De vernieuwing waarop het project betrekking heeft meer perspectief heeft voor toepassing op bedrijfsniveau.
· De vernieuwing zich in een meer vergevorderd stadium van ontwikkeling bevindt.
· Het project meer bijdraagt aan het bevorderen van de toepassing van nieuwe kennis of technologieën in de gehele sector. · Het voor het project uit te werken communicatieplan aantoont dat de relevante doelgroepen op de juiste wijze worden benaderd. · Het draagvlak bij relevante vaktechnische-, dienstverlenende-, branche- of standsorganisaties, groter is.
Projecten als de GeslotenKas, Agritron, aardwarmte projecten en akoestieke klimaatmetingen zijn ondertussen uit deze gelden gefinancierd. Dus heb je een goed idee schrijf je projectplan en dien alle formulieren volledig ingevuld in.
Voor meer informatie klik hier
www.lnv.nl