Politie Groningen

Vrijdag 25 augustus 2006

Provincie Groningen, 25-08-2006

Groningen: politie verijdelt ontvoering

Dankzij een snelle actie van de politie is woensdagnacht op het Vrijheidsplein in Groningen een eind gemaakt aan een ontvoering. Eerder die nacht was een 36-jarige vrouw uit Kollumerzwaag door vier personen onder bedreiging uit een woning in de Albertina Agnesstraat in Groningen meegenomen. De verdachten (36-jarige man, 43-jarige man en 60-jarige vrouw, allen uit Groningen en een 41-jarige man uit Burum) namen de Friezin in een auto mee naar een woning aan de Goudlaan in Groningen. Getuigen wisten een omschrijving te geven van de auto. Diverse patrouilles keken vervolgens uit naar de betrokken auto. Omdat de ontvoerde vrouw nog kleding nodig had, vertrokken de verdachten met de 36-jarige vrouw weer naar de Albertina Agnesstraat. Onderweg werd hun auto gezien en vervolgens staande gehouden door de politie. Het motief van de ontvoering ligt in de relatiesfeer. De 36-jarige hoofdverdachte wordt verdacht van ontvoering en openlijke geweldpleging. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de
rechter-commissaris. De andere verdachten zijn lopende het onderzoek voorlopig in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoekt voort.

Groningen: man aangehouden na belediging

Een 33-jarige inwoner van Groningen is donderdagnacht op de Grote Markt in zijn woonplaats aangehouden voor belediging. De man werd geweigerd door een portier van een horecagelegenheid aan de Grote Markt. De man liep vervolgens naar een paar agenten en liet de agenten weten dat zij hun werk niet goed deden. Na een half uur kwam de man weer terug en begon de agenten te beledigen. Daarop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: ongeval fietsers

Op de Leliesingel in Groningen is woensdagmiddag een 53-jarige vrouw uit Rotterdam gewond geraakt bij een fietsongeval. De vrouw wilde op een fietspad keren, maar zag daarbij een 42-jarige inwoner van Groningen over het hoofd. De Rotterdamse viel en moest met verwondingen naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: vrouw gewond bij ongeval

Een 53-jarige automobiliste uit Muntendam is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Winschoterweg in Groningen. Een 32-jarige automobilist uit Groningen gaf de Muntendamse geen voorrang. De 53-jarige vrouw is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt van het ongeval.

Groningen: rijbewijzen ingevorderd na snelheidscontroles

Een 34-jarige Stadjer heeft donderdagmiddag zijn rijbewijs in moeten leveren na een snelheidscontrole op de Beneluxweg in Groningen. De man reed 130 km/h, waar 70 km/h is toegestaan.

Een 54-jarige garagehouder uit Glimmen heeft donderdagmiddag zijn rijbewijs in moeten leveren nadat hij op de Beneluxweg in Groningen de maximum snelheid met 56 km/h uur had overtreden. De garagehouder was aan het proefrijden met een potentiële koper toen hij werd staande werd gehouden door de politie. Met de potentiele koper achter het stuur mochten de twee mannen hun weg vervolgen. Tegen de 54-jarige man is proces-verbaal opgemaakt.

Leek: politie onderzoekt kraak

De politie stelt een onderzoek in naar een kraak bij een supermarkt aan het Industriepark in Leek. De kraak vond omstreeks 23.30 uur plaats. De dader(s) hebben met een auto de schuifdeuren van de hoofdingang geramd. Een sigarettenkast is opengebroken en er is een hoeveelheid sigaretten buit gemaakt. De schade aan de toegangsdeur is vermoedelijk vele malen groter dan de buit. De technische recherche doet sporenonderzoek. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gehoord of gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met basiseenheid Leek, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

T Waar: man verbrandt afval

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 46-jarige inwoner van T Waar voor het verbranden van afval. Hij had een baal stro van circa 400 kilo in brand gestoken achter zijn boerderij. Hij had dit aangestoken op een plek waar ook de kippenmest lag opgeslagen. De brandweer heeft het vuur geblust. De man bekende en de politie maakt proces-verbaal op.

Onstwedde: meisje gewond door aanrijding

Een 7-jarig meisje uit Onstwedde is donderdagmiddag in de Luringstraat gewond geraakt door een aanrijding. Een getuige zag dat het meisje ineens de straat op rende. Een 56-jarige automobilist kon een aanrijding niet voorkomen en botste tegen het meisje. Het meisje werd naar een ziekenhuis gebracht. Later bleek dat zij een schaafwond op haar rug had en een gaatje in haar hoofd. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Stadskanaal: vrouw valt met invalidenwagen

Een 68-jarige vrouw uit Stadskanaal is donderdagmiddag op de Van Boekerenweg gewond geraakt. Zij reed in haar invalidenwagen en sloeg rechtsaf richting de Handelsstraat. Hierbij nam zij de bocht te krap, waardoor ze de stoeprand raakte en ten val kwam. Ze had een geschaafde knie en een pijnlijke pols. Ze is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Finsterwolde: man gewond door val van dak

Een 54-jarige man uit Finsterwolde is donderdagavond gewond geraakt door een val van het dak. De traumaheli kwam ter plaatse, maar het slachtoffer werd met diverse breuken naar een ziekenhuis gebracht.

Meeden: man rijdt door na aanrijding

De politie heeft donderdagmiddag een 41-jarige automobilist uit Veendam aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. Agenten troffen een auto in het bouwland naast de Hereweg aan. De rechterkant van de auto was beschadigd, de rechter voorband ontbrak en de rechter achterband was volledig vernield. De bestuurder was echter vertrokken. De politie stelde een onderzoek in en de man werd bij zijn woning aangehouden. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het politiebureau bleek dat hij 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: gordelcontroles

Donderdagmorgen heeft de politie in Veendam automobilisten gecontroleerd op het dragen van hun gordel. Op de kruising van de Julianalaan met het Boven Oosterdiep werden 587 automobilisten gecontroleerd. Hiervan droegen twaalf van hen geen autogordel. Op het Egypteneinde werden 516 automobilisten gecontroleerd. Hiervan vielen zeven van hen door de mand. Zij ontvingen een bekeuring van 75 euro.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 935, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1235, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Groningerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 930, aantal overtredingen: 83, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 187, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 64 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sellingen, Ter Apelerstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 244, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Veendam, Lloydsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 572, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 285, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.