Gemeente Harenkarspel


25-08-2006
College stelt vierjarig beleidsplan vast

Burgemeester en wethouders hebben hun vierjarig beleidsplan vastgesteld. De commissie ABZ bespreekt dit plan in de vergadering van 4 september 2006 en de gemeenteraad op 26 september 2006.

Het beleidsplan is een nadere uitwerking van het coalitieprogramma van PvdA, VVD en AB'89.

Het college (en de gemeenteraad) zal in de komende periode bijzondere aandacht besteden aan de Toekomstvisie tot 2020. Rust, ruimte en groen blijven kenmerkend voor Harenkarspel, de voorgenomen woningbouw en mogelijk infrastructurele maatregelen zullen wel impact krijgen.

Het beleid is tevens gericht op de positionering van de gemeenteraad in het kader van dualisme. En gericht op veranderingen in de gemeentelijke organisatie, gericht op een hoog niveau in de dienstverlening en communicatie met alle geledingen van de bevolking. Het college wil dat de inwoners Harenkarspel niet alleen beschouwen als een plaats waarin men leeft, maar waarin men samenleeft. Betrokkenheid van de inwoners bij het gemeentelijk beleid en betrokkenheid van het bestuur en organisatie bij de samenleving is daarvoor nodig. Met het transparanter maken van de gemeentepolitiek willen burgemeester en wethouders de inwoners duidelijker betrekken bij de ontwikkelingen.

Daarnaast is de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning een belangrijke taak. Deze wet is gericht op het 'ontschotten' van disciplines tussen wonen, welzijn en zorg. De WMO komt regelmatig in het beleidsplan terug en staat specifiek genoemd in programma 3. Het volledige beleidsplan is te vinden in onderstaand bestand.