Hulpverlening Gelderland Midden

Kinderen door buurtbewoners gered bij brand

BABBERICH Bij een binnenbrand in een woning aan de Kwartiersedijk in Babberich hebben buurtbewoners vier nog in de woning aanwezige kinderen in veiligheid gebracht.

De eerste meldingen van de brand kwamen omstreeks 19.40 binnen bij de regionale alarmcentrale van de brandweer. Omdat niet duidelijk was of en hoeveel mensen zich nog in de woning bevonden, rukte de Zevenaarse brandweer direct uit met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. Bij aankomst van de brandweer bleek dat enkele buurtbewoners de vier nog in de woning aanwezige kinderen, waarvan twee verstandelijk gehandicapt, in veiligheid hadden weten te brengen. Een vijfde kind had zichzelf in veiligheid weten te brengen. De ouders waren niet thuis. Alle kinderen werden door buurtgenoten opgevangen. Er raakte niemand gewond.

De ouderslaapkamer, die volledig in de brand stond, werd door de brandweer snel en adequaat geblust. De volledige woning liep aanzienlijke rook- en waterschade op. De omvang van de schade loopt in de tienduizenden euros. Over de exacte oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend. De politie doet nader onderzoek.

Meer informatie:
Hulpverlening Gelderland Midden
Postbus 5364, 6802 EJ Arnhem Internet: www.HulpverleningGelderlandMidden.nl