Ingezonden persbericht


Persbericht

Microsoft en Citrix breiden samenwerking uit
Overeenkomst gericht op verbetering applicatietoegang en aanpak van problematiek van verscheidene kantoren

Vianen, 25 augustus 2006 - Microsoft Corp. (Nasdaq: MSFT) en Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) gaan hun bestaande partnerovereenkomst uitbreiden met access en end-to-end application delivery om het werken op computers sneller, veiliger en goedkoper te maken voor medewerkers in nevenvestigingen. De twee bedrijven ontwikkelen gezamenlijk een multifunctionele Citrix-toepassing voor nevenkantoren gebaseerd op het Microsoft® Windows Server® operating system en Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de onlangs aangekondigde Citrix® WANScaler(TM)-oplossing.

De geplande oplossing combineert geavanceerde wide area network (WAN) optimalisatie-technologie met geconsolideerde diensten voor het bijkantoor in een enkel, multifunctioneel product dat gemakkelijk van afstand te beheren is. Deze combinatie biedt een toegangsoplossing die niet te realiseren is met traditionele netwerkoplossingen of individuele eindpuntproducten.

Het gezamenlijke marketing- en ontwikkelplan haakt in op trends in de consolidatie van IT-systemen op nevenvestigingen en toegenomen mobiliteit van mobiele werkers die vanuit bijkantoren opereren. Volgens onderzoek van Citrix heeft naar schatting 55 procent van de werknemers momenteel vanaf een decentrale locatie toegang tot bedrijfskritieke toepassingen.

"Dit is een nieuwe belangrijke stap binnen onze access-strategie en komt tegelijkertijd tegemoet aan de wensen van onze klanten met nevenkantoren", aldus Ted Kummert, corporate vice president van Security, Access and Solutions-divisie bij Microsoft. "Citrix is een sterke en betrouwbare partner, en zijn succes op het gebied van applicatienetwerken vult onze expertise en leiderschap in servertechnologie en netwerkdiensten goed aan."

"Als marktleider in end-to-end delivery infrastructure is Citrix altijd alert op strategische mogelijkheden die klanten helpen bij het beschikbaar maken van applicaties voor gebruikers op een zo veilig en goedkoop mogelijke manier", zei Mark Templeton, president en CEO van Citrix. "Door onze nauwe samenwerking met Microsoft verder uit te breiden hebben we een unieke mogelijkheid om tegemoet te komen aan de behoeften van nevenkantoren van grote organisaties op een manier die weinig andere leveranciers kunnen evenaren."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Citrix
Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) is wereldwijd marktleider en de meest vertrouwde naam op het gebied van access infrastructure solutions. Meer dan 180.000 grote organisaties wereldwijd vertrouwen op Citrix om elke gebruiker optimaal toegang te bieden tot elke applicatie. De complete Fortune 100 en 98% van de Fortune Global 500 maakt gebruik van Citrix, alsmede honderdduizenden kleine bedrijven en particulieren. Citrix heeft ongeveer 6.200 verkoop- en alliantiepartners in meer dan 100 landen. In 2005 behaalde Citrix een omzet van $909 miljoen. Kijk voor meer informatie op www.citrix.com .

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:

Marieke van Zuien van LEWIS
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com

Ed Bezooijen van Citrix Systems
Tel: +31 (0)347 324 800
E-mail: ed.bezooijen@eu.citrix.com
http://www.citrix.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2005
The Sunday Times - Top 100 best small companies to work for, 2005 The Holmes Report - Best consultancy to work for, 2004 Financial Times - Top 20 best places to work, 2004 PRWEEK US - Fastest climbing technology agency, 2004