Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Edenaar gewond na mishandeling met bromfietshelm
Publicatiedatum: 25-8-2006 11:36:54

Ede - Een 21-jarige Edenaar is donderdagnacht op de Verlengde Maanderweg in zijn woonplaats gewond geraakt nadat hij zou zijn geslagen met een bromfietshelm. De man was daarbij bewusteloos geraakt en moest met hoofdletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft kort na het voorval een 16-jarige jongen en plaatsgenoot van het slachtoffer aangehouden op verdenking van (poging tot) zware mishandeling. De knaap bleek bovendien in beschonken toestand op een brommer te hebben gereden.

Rond drie uur 's nachts troffen politieagenten na een melding het slachtoffer gewond op straat aan. Volgens omstanders zou een passerende bromfietser het slachtoffer hebben geslagen met een helm. Aan de hand van een signalement zagen agenten even later op de Margrietlaan de zestienjarige jongen op een brommer rijden die aan de persoonsbeschrijving voldeed. De knaap rook naar alcohol en werd aangehouden. Later bleek hij onder invloed met een alcoholpromillage van drieënhalf keer zoveel als is toegestaan. De jonge Edenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Slachtoffer aanrijding overleden

Publicatiedatum: 25-8-2006 11:36:22

Ede/Wekerom - De 67-jarige automobilist, die afgelopen maandag op de Wekeromseweg in Ede tegen een boom was gebotst is donderdag overleden. De man was met vermoedelijk rug- en nekletsel naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht. Afgelopen maandag reed de Wekerommer rond half negen 's ochtends van zijn woonplaats richting Ede. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom. Of de man aan zijn verwondingen is bezweken of dat hij aan een andere oorzaak is overleden wordt nog onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkumer aangehouden na bedreiging agenten

Publicatiedatum: 25-8-2006 11:35:48

Renkum - Een 26-jarige inwoner van Renkum is donderdag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens onder meer bedreiging. De man zou twee agenten met de dood hebben bedreigd. Ook zou hij hen op straat ten overstaan van omstanders hebben beledigd. De agenten waren eerder aan de deur gekomen met een arrestatiebevel voor een huisgenote van de Renkumer. Toen die zag dat er politie op de stoep stond zou hij gedreigd hebben hen neer te schieten. Eenmaal buiten schold hij de agenten uit. De man werd vervolgens aangehouden. Van een schietwapen was later echter niet gebleken. Wel werden in de woning van de man enkele messen aangetroffen waarvan het bezit volgens de wapenwetgeving verboden is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie pakt drie man op na schermutseling

Publicatiedatum: 25-8-2006 11:35:17

Ede - De Edese politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op het Museumplein drie mannen opgepakt na een schermutseling. Het gaat om een 22-jarige man uit Almere, een 23-jarige man uit Drimmelen en een 24-jarige man uit Assendelft. De drie bleken allen militair te zijn en zijn voor verder onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Omstreeks één uur brak er ruzie uit bij een van de horecagelegenheden aan het Museumplein waarop de politie te hulp werd geroepen. De Drimmelenaar zou een portier van de zaak hebben geslagen en werd vervolgens aangehouden. De twee anderen waren het daar kennelijk niet mee eens en probeerden de aangehouden verdachte te ontzetten. Toen agenten hen sommeerden te vertrekken weigerden de twee daaraan gevolg te geven, waarop ook zij werden aangehouden. Het trio is ingesloten en zal door de Marechaussee over het voorval aan de tand worden gevoeld. Door de portier, die overigens niet gewond was geraakt, is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rhenenaar aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 25-8-2006 11:34:32

Wageningen - Een 40-jarige man uit Rhenen is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden door de Wageningse politie na een melding van huiselijk geweld. De man zou zijn 48-jarige vriendin uit Lienden hebben mishandeld in een woning van een gemeenschappelijke kennis is Wageningen. Buurtbewoners waarschuwden rond half twee de politie nadat ze waren gewekt door kabaal in de woning. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen troffen zij het slachtoffer gewond op straat aan. Volgens haar verklaring zou ze door haar vriend, de 40-jarige Rhenenaar, zijn geslagen. Personeel van een ontboden ambulance konden de vrouw terplekke behandelen. De Rhenenaar bleek nog in de woning te zijn en werd daar aangehouden. De man is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken Groessenaar raakt van de weg

Publicatiedatum: 25-8-2006 11:33:53

Ede - Een 42-jarige automobilist uit Groessen is vrijdagochtend vroeg in Ede met zijn auto van de weg geraakt. De man bleek ongedeerd maar werd wel aangehouden. De politie verdenkt de Groessenaar ervan onder invloed te hebben gereden. Na een melding van een ongeval op de Lunterseweg troffen agenten rond kwart voor vijf een zwaar beschadigde auto in een sloot aan. Naast de auto werd de 42-jarige Groessenaar aangetroffen die naar alcohol rook. De man werd aangehouden en moest in het politiebureau de ademanalyse ondergaan. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van ruim tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid (1,43 promille). De politie heeft het rijbewijs van de Groessenaar ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man opgepakt na vernieling

Publicatiedatum: 25-8-2006 11:33:17

Ede - Agenten van het biketeam van de Edese politie hebben donderdagnacht op de Verlengde Maanderweg een 20-jarige Edenaar aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou op de Maanderpoort tegen een reclamebord hebben getrapt waardoor schade was ontstaan. Rond half één werd de politie gewaarschuwd voor een vechtpartij, die zich op de Maanderpoort zou voordoen. Daar troffen de agenten echter geen vechtpartij meer aan. Wel meldde zich een getuige die gezien had dat een man tegen een reclamebord had getrapt. Daarbij werd de Edenaar aangewezen. De man fietste echter weg maar werd door de agenten op de fiets achterhaald. De Edenaar bekende en is in de loop van de nacht weer vrijgelaten. De schade bleek inmiddels te zijn vergoed door een vriend van de Edenaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontrole op verzoek buurtbewoners

Publicatiedatum: 25-8-2006 11:32:39

Kootwijkerbroek - Het regionale verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden op de Veluweweg in Kootwijkerbroek. Daarbij werden 10 bekeuringen uitgedeeld, de meeste voor snelheidsovertredingen. De controle werd gehouden op speciaal verzoek van buurtbewoners, die hadden aangegeven dat het verkeer op de Veluweweg onveilig zou zijn.
Tussen half elf en twaalf uur werden 125 passanten gecontroleerd op snelheid, gebruik van autogordels en valhelm. Negen bestuurders kregen een bon omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden.

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft speciaal voor controles in woonbuurten personeel vrijgemaakt. Buurtbewoners kunnen via hun wijkagent aangeven waar het naar hun beleving verkeersonveilig is. De wijkagent schakelt vervolgens het VHT in die op haar beurt controles houdt. Op deze manier hoopt het VHT een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de wijk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606