Gemeente Dordrecht


---

Reeweg - Oost weer geopend

Belangrijke verbinding tussen oostelijke stadsdelen en centrum weer beschikbaar

Leo den Otter

Met het weghalen van één van de laatste afzettingen, heropende F.J. van den Oever vrijdagmorgen in de stromende regen de Reeweg - Oost. Daarmee is één van de belangrijkste verbin-dingen tussen Centrum en oostelijke stadsdelen weer volledig beschikbaar voor het verkeer. "Ik ben uitermate tevreden over het feit dat de openstelling drie weken eerder plaatsvindt, dan we planden. Zeker omdat een deel van de Overkampweg nog afgesloten is," aldus van en Oever. Op de Reeweg Oost - Provincialeweg, het gedeelte tussen het spoor en de N3, is een busbaan aangelegd. Daarvoor is de weg verbreed en zijn de brug en de duiker onder en naast de weg aangepast. Ook is het asfalt op de weg vervangen en het fietspad verbreed en geasfalteerd.

Verbinding Oostelijke Stadsdelen
De werkzaamheden maken deel uit van het project Verbinding Oostelijke Stadsdelen, dat de doorstroming naar de stad en de fietspadenstructuur verbetert. Vorig jaar is het eerste deelproject uitgevoerd, de Transvaalstraat. Daarvoor is de weg vernieuwd en een fietspad aangelegd. Begin dit jaar is de Krommedijk gereconstrueerd. Het tweerichtingen fietspad is doorgetrokken over het spoor. De verkeerslichten op de Reeweg Oost - Provincialeweg worden begin volgende week weer in gebruik genomen. Er worden ook nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd.

Hierna komt de aanleg van de nieuwe rijbaan op de Crayensteynstraat naast het spoor en de aanpassing van de bestaande Crayensteynstraat nog aan de beurt. "We hebben er voor gekozen om deze laatste fase pas uit te voeren, als de tunnel onder het spoor in de Laan der Verenigde Naties volgend jaar mei / juni gereed is," aldus een tevreden wethouder Van den Oever (Verkeer).

document icoon Heropening_Reeweg-Oost.JPG

Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06 - 51373482

email l.den.otter@dordrecht.nl

Informatie
Pieter Bekkers
Projectmanagement
telefoon 078 - 639 6428