Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

4-MAANDSRAPPORTAGE 2006

De gemeente Mook en Middelaar lijkt de komende jaren uit de rode cijfers te zijn: het jaar 2006 kan mogelijk afgesloten worden met een batig saldo van 200.000 euro. Voor de jaren 2007 en verder kan de gemeente bij ongewijzigd beleid, naar aanleiding van de huidige inzichten, een beperkt overschot tegemoet zien. Daartoe zijn geen extra maatregelen meer nodig om de begroting te dichten zoals een extra belastingverhoging of het inzetten van reserves. Er is sprake van een gezondere situatie dan in voorgaande jaren.

Dit resultaat is vooral te danken aan de ingezette saneringsmaatregelen van de afgelopen jaren en aan het aantrekken van de economie, waardoor de algemene uitkering uit het gemeentefonds met ongeveer 250.000 euro stijgt en de dividendopbrengsten van de BNG en Essent met bijna 200.000 euro stijgen. Verder zijn er extra inkomsten tegemoet te zien uit de (secretarie)leges, die te laag geraamd waren . Ook het uitstel van de invoering van de WMO heeft geleid tot een eenmalige kostenbesparing voor 2006.

Dit resultaat heeft ertoe geleid dat een aantal maatregelen ter dekking van het oorspronkelijk geraamde begrotingstekort niet uitgevoerd hoeft te worden zoals het inzetten van de opbrengsten van grondverkoop, de aanwending van de reserve culturele doeleinden en de gedeeltelijke vrijval van de bestemmingsreserves.

Berichttype Persberichten