Gemeente Mook & Middelaar


KADERNOTA 2007-2010

Het college van Mook en Middelaar stelt voor in de kadernota om voor de komende periode 2007 e.v. prioriteit te geven aan het goed uitvoeren van bestaand beleid. Daartoe zal een aantal organisatorische knelpunten moeten worden aangepakt, zoals de financiële planning en control. Ook zal een inhaalslag bestemmingsplannen in combinatie met de uitvoering van ruimtelijke projecten gemaakt moeten worden en zal het gemeentelijk archief op orde gebracht moeten worden. Hiervoor wordt tijdelijk extra personeel gevraagd.

Aan nieuw beleid wordt o.a.voorgesteld om in te zetten op de aanleg (in samenwerking met het KAN) van een NS-halteplaats in Molenhoek, in te zetten op een opknapbeurt van de Toverdans, op de uitbreiding van het aantal uren van de jeugdwerker, op inkoop van maatwerkproducten voor de jeugdzorg en tenslotte wordt voorgesteld om bij te dragen aan het project Rijksweg/Ludenlaan ten behoeve van de inwoners van Mook en Middelaar.

Niet al dit nieuwe beleid leidt tot kosten. In een aantal situaties kan beleid worden uitgevoerd binnen de bestaande personeelsformatie, in een aantal gevallen zal inzet van extra tijdelijk personeel nodig zijn. De ambtelijke organisatie gaat de komende maanden aan de slag om daarvoor een instrument te ontwikkelen en dit vervolgens te implementeren.