Politieberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 25-08-2006

Tas Ilona Nemeth aangetroffen in water

UTRECHT De politie heeft tijdens een zoekactie in het water bij de Moezeldreef de tas van Ilona Nemeth aangetroffen.

Op vrijdag 18 augustus heeft de politie - naar aanleiding van verklaringen in het onderzoek - met duikers een waterpartij in de omgeving van de Moezeldreef afgezocht. Tijdens het zoeken is de tas van Ilona Nemeth in het water aangetroffen. In de tas zaten een aantal persoonlijke spullen van Ilona. De Forensisch Opsporing van de politie Utrecht en het Nederlands Forensisch Instituut zal de tas verder onderzoeken op mogelijke sporen.

Aanhouding overlastgevers

UTRECHT Woensdag 23 augustus heeft de politie een 18-jarige jongen uit Utrecht aangehouden die mogelijk betrokken was bij het bekladden van een woning aan het Ondiep.

Al langere tijd ervoer een 44-jarige bewoonster overlast van een groep jongeren. Afgelopen weekend escaleerde dit en werd de woning van de vrouw tot twee keer toe besmeurd met verf. De politie kwam beide keren ter plaatse. In de nacht van vrijdag op zaterdag kon de politie drie personen uit Utrecht, één 17 jarige jongen en twee mannen van 19 jaar oud allen uit Utrecht, aanhouden.

Woensdag 23 augustus heeft de politie een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij beide incidenten. Deze man is ingesloten voor verhoor. De politie hoopt nog meer aanhoudingen te verrichten.

Man aangehouden voor diefstal uit vrachtauto

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden die had ingebroken in een geparkeerde vrachtauto.

Omstreeks 13.55 uur kreeg de politie een melding dat twee getuigen een man vasthielden die een diefstal uit een vrachtauto had gepleegd. Ter plaatse troffen agenten ter hoogte van de Cartesiusweg twee mannen boven op een 38-jarige verdachte aan. De man had zojuist een diefstal gepleegd. De agenten troffen de gestolen tas in een container in de buurt aan. De 38-jarige Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Donderdagavond vond op de kruising Pythagoraslaan met de Archimedeslaan een aanrijding tussen een bromfietser en een auto plaats. Hierbij raakte de man op de bromfiets gewond.

Rond 18.35 uur reed een 40-jarige automobilist uit Hagestein met zijn auto over de Biltsestraat in de richting van de Pythagoraslaan. Ter hoogte van de kruising met de Waterlinieweg kwam de man in botsing - op het moment dat hij linksaf wilde slaan - met een 19-jarige bromfietsbestuurder uit Utrecht. De bromfietser kwam ten val en zijn bromfiets gleed door tegen een verkeerslicht. De bromfiets vloog vervolgens in brand. Omstanders hebben de brand geblust.

De Utrechter werd met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De autobestuurder bleef ongedeerd. De politie onderzoekt nog de toedracht van het ongeval.

Verdachten verkeersconflict aangehouden

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij verdacht werden van het bedreigen met een wapen bij een verkeersconflict.

Rond 20.45 uur kreeg de politie een melding dat tijdens een verkeersconflict een persoon vanuit een auto gedreigd zou hebben met een vuurwapen. Aan de hand van het opgegeven kenteken bleek via de meldkamer dat de mogelijke bestuurder al eerder met een vuurwapen in aanraking was geweest. Agenten zochten in de omgeving en troffen het bewuste voertuig op de Vleutenseweg aan.

Vanwege de mogelijke gevaarzetting werd besloten de inzittende via een uitpraatprocedure uit de auto te laten komen en werden twee personen een man 28 jaar oud uit Vleuten en een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden. Onderzoek in de auto leverde geen vuurwapen op. Na verhoor op het bureau werden de verdachten in vrijheid gesteld.