Politieberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 25-08-2006

Hennep aangetroffen

NIEUWEGEIN- Op donderdagmiddag werd hennep aangetroffen in een woning. Omstreeks 15.15 uur ging de politie poolshoogte nemen bij een woning aan de Wisentweide. In de woning werden 390 planten aangetroffen en werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De bewoner, 34-jaar, is gehoord en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Brand in boot

IJSSELSTEIN- Op donderdagmiddag werd een verdachte aangehouden na een brand op een boot. Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie de melding dat er brand was ontstaan in een boot aan de Eiteren. De brandweer bluste de brand en er was een vermoeden van brandstichting. De politie kon na een getuigeonderzoek een 14-jarige jongen uit IJsstelstein aanhouden. Hij bekende samen met vrienden vuurtje te hebben gestookt op de boot en vermoedelijk is daardoor de brand ontstaan.

Dealer aangehouden

IJSSTELSTEIN- Op dinsdag werd een dealer aangehouden. Bij de politie was binnengekomen dat er drugs werd verhandeld door een bewoner aan het Surinamehof. De politie deed afgelopen dinsdag een inval in de woning. Bij de man werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De 27-jarige man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.