Gemeente Weert

b&w weert: extra geld voorbereiding projecten onderwijshuisvesting

De gemeenteraad krijgt in de vergadering van 20 september door het college van B&W een voorstel voorgelegd voor het beschikbaar stellen van een krediet van E 300.000,-. Dat geld is nodig voor de voorbereiding van diverse projecten op het gebied van onderwijshuisvesting. Met de huidige capaciteit lukt het niet om de projecten optimaal uit te kunnen voeren.

Uit de gemeentelijke begroting volgt dat de komende jaren inzet nodig is om de veel investeringen op het gebied van onderwijs en jeugdzorg voor te bereiden en te realiseren. Voorbeelden van dergelijke projecten zijn de multifunctionele accommodatie en school Swartbroek, Altweerterheide, Stramproy, Keent, Leuken, Weert-Noord, huisvesting HBO Nederland, huisvesting Montessori en openbaar onderwijs en de huisvesting van het Bisschoppelijk College.

Met deze projecten zijn grote investeringen gemoeid. Die verdienen in de voorbereiding de nodige aandacht, zeker ook omdat het gemeentelijke beleid erop gericht is alle investeringen optimaal rendabel te maken. Ook wordt getracht extra geld van het rijk te krijgen voor deze projecten.

Voor de aanpak van deze projecten en de extra inspanningen is extra menskracht nodig. Vandaar dat het college van B&W de gemeenteraad voorstelt hiervoor tijdelijk personeel op projectbasis in te huren.

Noot vor redacties:
M.Creemers@weert.n