Digitale Gemeente Houten

Briljanten bruidspaar gefeliciteerd in Houten

HOUTEN We konden in 1941 onverwacht een huis in Utrecht krijgen, vertelt Tine Pennewaard-Veenstra. Toen zijn we maar getrouwd. Eerst wilde ik niet, want ik was nog zo jong. Maar mijn schoonzus zei: dat moet je doen. Het is oorlog. Je krijgt nooit meer een huis. Zo bekeken móesten wij eigenlijk trouwen, lacht ze.

Afgelopen maandag was het precies 65 jaar geleden dat Joost Pennewaard (89) en Tine Veenstra (86) in het huwelijk traden. Burgemeester Cor Lamers en zijn vrouw kwamen het paar daarmee feliciteren.

Tine: Onze bruiloft was geen groot feest, want in verband met de oorlog moest iedereen al weer om 22.00 uur binnen zijn. Het paar bewaart geen goede herinneringen aan de oorlog. In maart 1945 werd Joost opgepakt en geïnterneerd in Bocholt. Hij wist te ontsnappen, werd weer opgepakt en vluchtte opnieuw. De oorlog was een hele nare tijd, aldus Tine. Maar we zijn er goed uitgekomen. Het paar woont al weer negen jaar in Houten. Toen alle kinderen de deur uit waren, was het huis in Utrecht te groot voor ons tweeën, aldus Tine. Ze zochten iets kleiners en vonden dat in Houten, tegenover het gemeentehuis. En met uitzicht op de jeu de boules-baan, waar Joost regelmatig een balletje gooit.

Zaterdag viert het paar met hun vier kinderen, negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen het briljanten huwelijksfeest in De Engel.