Politie Drenthe

Brand in café

Meppel, 25-08-2006 o In de nacht van donderdag op vrijdag ontstond een kleine brand op de 1e etage van een café aan het Kerkplein. De ongeveer 100 bezoekers werden professioneel begeleid door het personeel en verlieten gedisciplineerd het pand.

Onderzoek wees uit dat in een prullenmand op de eerste etage brand was ontstaan en dat er vooral sprake was van rookontwikkeling. Eén persoon liep hierdoor ademhalingsmoeilijkheden op, hij werd behandeld door medewerkers van de ambulance. Later werd in de omgeving een 20-jarige man uit Ruinen aangehouden nadat hij betrapt was op het aansteken van en kartonnen doos. Ook zou hij de eigenaar van het café hebben uitgescholden. Toen hij door agenten gesommeerd werd zich daar te verwijderen schoot hij zijn brandende sigarettenpeuk naar de agenten. Hierop werd hij aangehouden waarbij hij zich verzette. Hij is ingesloten voor onderzoek. (06-173724)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 36 12 80.