Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 augustus 2006

Vier mannen aangehouden wegens openlijke geweldpleging

Enschede

Naar aanleiding van de vernielingen aan auto's in Enschede op de avond/nacht van 11 op 12 augustus stelde de politie een onderzoek in. Daarbij kwamen vier verdachten in beeld, een 24-, 27- en twee 26-jarige Enschedeërs. Deze verdachten werden op 21 augustus aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. Tijdens de verhoren bleek dat de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan de volgende vernielingen: het omver trekken van in totaal zes marktkramen op het HJ van Heekplein; het vernielen van een geparkeerde auto aan de Brinkstraat en aan de Perikweg. De oorzaak ligt vermoedelijk in het bovenmatige alcoholgebruik door genoemde verdachten. De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld en zullen hiervoor een proces-verbaal krijgen.

Uit dit onderzoek is niet gebleken dat bedoelde verdachten ook betrokken zijn geweest bij de later die nacht gepleegde vernielingen van de 58 voertuigen in Enschede. Het onderzoek hiernaar wordt onverminderd voortgezet. In het televisieprogramma "Onder de Loep" van de regionale televisiezender RTV Oost zal hieraan op donderdag 31 augustus aandacht worden besteed. (06-102967)

Getuigenoproep ivm doorrijden na aanrijding met letsel

Overdinkel

Op vrijdag 25 augustus vond omstreeks 00.30 uur een aanrijding met letsel plaats op de Hoofdstraat in Overdinkel. De veroorzaker van het ongeval verliet na de aanrijding de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken. Een 71-jarige man uit Gronau (D) liep met zijn hond en in gezelschap van een vrouw over het fietspad van de Hoofdstraat. Hij liep ter hoogte van perceel 1, buiten de bebouwde kom, in de richting van Overdinkel, toen hij van achteren werd aangereden door een scooter.

Zowel de scooterrijder als de 71-jarige kwamen daarbij te vallen. De scooterrijder bleef enkele ogenblikken beduusd of bewusteloos naast zijn voertuig liggen. Vervolgens krabbelde hij overeind, raapte zijn helm en een scooterkoffer op, om er daarna lopend vandoor te gaan in de richting van Overdinkel. De getuige heeft nog geprobeerd de scooterrijder, die behoorlijk bloedde in zijn gezicht en nogal warrig was, tegen te houden. De onbekende scooterrijder liep toch door met zijn voertuig, die niet meer wilde starten. De 71-jarige Gronauer raakte gewond aan zijn enkel en arm en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie roept getuigen op om de identiteit van de scooterrijder te achterhalen. Zij kunnen hiervoor telefonisch contact opnemen met de afdeling Losser van de Politie Twente via 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-108320)

Automobiliste onder invloed levert rijbewijs in

Hengelo

De politie controleerde op vrijdag 25 augustus om 00.30 uur een auto, die midden op de rijbaan van de Van Alphenstraat in Hengelo stond geparkeerd. De automobilist bleek onder invloed, waarop een inzittende 19-jarige Hengelose, te kennen gaf, dat zij ging rijden. Deze vrouw had ook gedronken en wilde vrijwillig een blaastest om te weten of zij wel mocht rijden. De agenten lieten de vrouw blazen, waarna zij volgens de uitslag geen auto mocht rijden.

Ondanks de waarschuwing ging de 19-jarige kort daarna toch rijden. Ze reed met gedoofde lampen weg en vervolgde haar weg over de busbaan. De politie liet de auto stoppen en hield de 19-jarige aan. De uitslag van de ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,34 promille. De politie nam haar rijbewijs in en maakt proces-verbaal op. Na verhoor kon de 19-jarige met een transactie voor de andere overtredingen (rijden zonder licht en over de busbaan) het bureau weer verlaten. (06-108309)

Fietser gewond bij aanrijding

Oldenzaal

Op donderdag 24 augustus vond omstreeks 12.05 uur een aanrijding plaats op de Hengelosestraat in Oldenzaal tussen een personenauto en een fietser. Een 28-jarige vrouw uit Oldenzaal reed met haar auto over genoemde straat, komende vanuit de richting centrum. Plotseling stak een 55-jarige Oldenzaler op zijn fiets tussen geparkeerde auto's door de rijbaan over. De automobiliste kon ondanks remmen een aanrijding niet meer voorkomen. De 55-jarige kwam te vallen en raakte gewond. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (06-107974)

Veelpleger winkeldiefstal aangehouden en opgesloten

Hengelo

Bij een winkel aan Het Plein in Hengelo werd op donderdag 24 augustus omstreeks 14.50 uur een diefstal gemeld. Een 35-jarige Almeloër probeerde een laptop uit een doos te halen op een beschutte plek in de winkel. Het personeel dat langs de 35-jarige liep, was hiervan getuige. De politie hield de 35-jarige aan en nadat bleek dat het een veelpleger betrof, werd de 35-jarige in verzekering gesteld en opgesloten ter voorgeleiding. (06-108104)

Aanhouding na diefstal geld

Hengelo

Op donderdag 24 augustus werd om 19.55 uur een diefstal gemeld bij een bedrijfspand aan de Willem van Otterloostraat in Hengelo. Een medewerker betrapte een man, die een greep uit een geldbakje deed. Nadat hij de indringer sommeerde het geld terug te leggen en het pand te verlaten, ging deze man weg. Kort daarna werden twee ruiten van het pand door de man vernield. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie kort daarna de verdachte, een 47-jarige Hengeloër in zijn woning aanhouden. De politie stelde de verdachte in verzekering en sloot hem op voor nader verhoor. (06-108232)

Openlijke geweldpleging

Almelo

Bij de politie werd op donderdag 24 augustus omstreeks 18.05 uur een mishandeling gemeld in het park aan de Hagenborgh in Almelo. De agenten spraken daar met drie jongens. Twee van hen, beide 16-jarige Almeloërs, wensten aangifte te doen van openlijke geweldpleging. De 16-jarigen waren zojuist door twee knapen op een scooter, zonder enige aanleiding, geschopt en geslagen. De daders waren het park in gereden, bij het drietal afgestapt en onmiddellijk gaan slaan en schoppen. De politie ging op onderzoek uit en trof op de Nieuwstraat de scooter met daarop de beide verdachten aan. De twee jongens, een 14- en 15-jarige Almeloër werden aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-108189)

Vrouw lastiggevallen, politie zoekt getuigen

Almelo

Een 19 jr. vrouw uit Albergen werd donderdagmiddag 24 augustus om ongeveer 17.00 uur in de fietstunnel van de Kolthofsingel onder de van Rechteren Limpurgsingel in Almelo lastig gevallen door een man. Zij fietste over het fietspad van de Kolthofsingel en kwam uit de richting van de Aalderinkshoek. Bij het fietserverkeerslicht ter hoogte van de bosrand haalde zij een man op een fiets in. Toen zij bij de Tijhoflaan de Kolthofsingel overstak, bemerkte ze dat de man vlak achter haar fietste. In de fietstunnel voelde ze dat de man naast haar kwam fietsen en haar betastte. Doordat de sturen van hun beider fiets elkaar raakten kwamen ze ten val waarop de man haar opnieuw vastpakte. Door hem te slaan en hard in de linkeronderarm van de man te bijten liet deze los en fietste hij de tunnel uit in de richting van de Tijhoflaan. De 19-jarige is daarop naar huis gefietst en heeft daar de politie gebeld.

Het gaat om een blanke man van begin 20 en ongeveer 1m 70 lang. Hij heeft een normaal postuur, een smal gezicht en kort stekelig donkerbruin haar. Hij was gekleed in een zogenaamd houthakkers shirt/jas, donker en lichtblauw geblokt. Verder droeg hij een blauwe broek met zakken aan de zijkant, vermoedelijk een werkbroek, en lage donkerbruine schoenen.

Uiteraard wil de politie graag in contact komen met mensen die mogelijk iets gezien hebben en wellicht iets meer over deze dader kunnen vertellen. In het bijzonder met twee passanten, een vrouw en een kind die vermoedelijk niet bij elkaar horen, die op het moment dat de dader de tunnel uitfietste hem tegemoet fietsten. Verzocht wordt om te bellen met de afdeling jeugd en zedenzaken van de politie Twente in Almelo, te bereiken onder het bekende nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-108188)

Monique Oude Wolbers en Jan Camphuis: 053-4555588