1e persbericht van vrijdag 25 augustus 2006

Eindhoven, 25-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt twee mannen op voor het in brand steken van bankstel

Twee mannen uit Eindhoven (20 en 21 jaar) zijn donderdagavond rond 23.30 uur aangehouden op het Jacob Marisplein. Beide mannen hadden een feest georganiseerd in hun woning waarbij ze in de tuin een bankstel in brand hadden gestoken. De hoge vlammen waren gevaarlijk voor de omliggende tuinen en voor de aanwezige feestgangers in de tuin. Beide Eindhovenaren hadden geen blusmiddel in hun bezit. Na verhoor zijn zij weer heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De brandweer bluste de brand.

Helmond: Politie houdt man aan voor mishandeling

De politie heeft vrijdagochtend rond 2.00 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in Helmond-West. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 41-jarige echtgenote mishandeld te hebben in hun woning. De vrouw had een verwonding in haar gezicht en is voor verdere behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Politie pakt vernieler van ruit op

Op de Tolpost heeft de politie vrijdagochtend om 2.45 uur een man van 21 jaar uit Helmond aangehouden. Hij zou daar kort daarvoor een ruit van een winkel hebben vernield. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze de verdachte lopen. Hij had bloed op zijn gezicht. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Nuenen: Politie arresteert verdachte van inbraak

De politie heeft vrijdagochtend rond 2.30 uur op de Geelgorshof een man van 22 jaar uit het Drentse Nooitgedacht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor heeft ingebroken in een schuur bij een woning aan de Wielewaallaan. Dat was gezien door een getuige die de politie belde. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze de verdachte fietsen. Hij werd aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Een tweede verdachte die bij de inbraak betrokken zou zijn geweest, is spoorloos verdwenen.

Best: Inbraak in bedrijfspand en woning

Bij een inbraak in een bedrijf en een woning aan de Oirschotseweg zijn donderdag tussen 21.30 en 22.00 uur geld en een laptop weggenomen. De deur van het bedrijf is opgebroken. Het geld, ongeveer 100 Euro, is uit een geldkistje weggenomen. De woning was niet afgesloten. De laptop is uit de woning ontvreemd terwijl de bewoners aanwezig waren.

Aarle Rixtel: Politie houdt verdachte van insluiping aan

Een 33-jarige man uit Aarle Rixtel is donderdag rond 22.45 uur door de politie aangehouden op de Kerkstraat. Rond 21.15 uur zou de man een woning aan de Kerkstraat binnen zijn geslopen terwijl de bewoners op dat moment thuis waren. De bewoonster heeft getracht de man uit de woning te verwijderen. Dit lukte niet. Uiteindelijk is de man naar buiten gegaan, waar hij dreigde de ramen in te zullen gooien wanneer hij niet binnengelaten zou worden. De gewaarschuwde politie heeft even later de man aangehouden. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau bedreigde hij de agenten. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.