Gemeente Lingewaard


Informatiebijeenkomst ongeval tankauto
fotoinfoavond ongeval tankauto

De informatieavond op woensdag 9 augustus 2006 werd drukbezocht. Op deze avond gaven alle bij het ongeval betrokken diensten (gemeente, politie, brandweer) en deskundigen aan 200 belangstellende burgers tekst en uitleg over wat er zondag 6 augustus zich allemaal heeft voorgedaan.

Voor de pauze werd na een algemene uiteenzetting over de toedracht door burgemeester Peters door de verschillende deskundigen uitleg gegeven over de manier waarop invulling is gegeven aan de gemeentelijke informatievoorziening, wat de gevolgen van het wegstromen van 14.000 liter benzine zijn geweest voor riolering en grondwater en welke maatregelen daartegen zijn genomen.

Na de pauze was het de beurt aan het publiek die door het stellen van schriftelijke en mondelinge vragen in de gelegenheid werd gesteld nader in te gaan op hun belevingen. Kritische geluiden waren er over de wijze van informatievoorziening richting burger door zowel politie, brandweer als gemeente.

De angst over grote bodemverontreinigingen kon gaandeweg de avond worden weggenomen toen duidelijk werd dat de rioleringen weer schoon waren en het verbod om grondwater te onttrekken spoedig zal kunnen worden ingetrokken.
Gemeente, politie, brandweer en inwoners konden terugzien op een goede informatiebijeenkomst.

Zie ook:
Presentatie over ongeval tankwagen 6 augustus tijdens informatieavond (Powerpoint, 25.724 kb)

Bericht geplaatst op 10 augustus 2006