Gemeente Alkemade


Ongedwongen sfeer tijdens naturalisatiedag Alkemade

De gemeente Alkemade had voor deze feestelijke ceremonie alle inwoners uitgenodigd die sinds 1 januari 2006 Nederlander zijn geworden. Uiteindelijk namen drie van de tien genodigden deel aan de ceremonie, Mw Van Hameren-Chomi , Mw. Zwaan-Tang en Dhr. Page.

De ceremonie vond plaats in een prettige en ongedwongen sfeer. De genaturaliseerden werden onder ruime belangstelling door burgemeester Meerburg als nieuwe Nederlander ontvangen. Zij ontvingen de Nederlandse vlag, een CD met Nederlandstalige popmuziek, een handleiding met Nederlandse gebuiken, een paraplu (karakteristiek voor het weer in Nederland) en natuurlijk een bloemetje.

De burgemeester sprak de aanwezigen toe en gaf een toelichting op de rechten en plichten die met het Nederlanderschap verbonden zijn. Zo wees hij de aanwezigen op hun stemrecht en op de verplichting dat iedereen zich aan de wet moet houden. Ook benoemde hij verwachtingen die niet in de wet zijn vastgelegd, zoals een goede zorg voor de omgeving en een actieve bijdrage aan bijvoorbeeld sportclubs of scholen.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd het een gezellig samen