Gemeente Ede

nummer 168 / Ede, 25 augustus 2006

Kruispunt Heelsumseweg Selterskampweg veiliger voor fietsers

Een deel van het kruispunt Heelsumseweg-Selterskampweg gaat vanaf 11 september een week dicht. De gemeente gaat het kruispunt aanpakken, omdat zij de oversteekplaats voor fietsers wil verbeteren en veiliger wil maken.

Op de middengeleider van de Heelsumseweg stond een paal met een verkeersbord. Deze paal, die ook als afscherming voor fietsers diende, is diverse keren omver gereden en toen weggehaald. Automobilisten kunnen te makkelijk over de middengeleider rijden, waardoor een onveilige situatie voor fietsers kan ontstaan.

Verhogen
De gemeente Ede gaat nu een middengeleider aanbrengen die niet overrijdbaar is. Hierdoor ontstaat een afgeschermde ruimte in het middengedeelte van het kruispunt. Fietsers kunnen zich daar veilig opstellen. De gemeente brengt ook verhoogde banden aan. De bruikbare rijstrookbreedte wordt daardoor minder. Dit werkt snelheidsremmend. De paal komt terug op het verhoogde gedeelte.

LED-lampjes
Op de middenas komen (vanuit de Heelsumse kant) ledlampjes. Deze vormen de inleidende lijn naar de middengeleider en verhogen de attentie.

Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer van 1 rijstrook gebruik maken. De gemeente Ede zorgt voor een verkeersregelinstallatie tijdens de uitvoering van het werk.

Mensen die vragen hebben over de inrichting van het kruispunt, kunnen contact opnemen met Mente Bonestroo van de afdeling Verkeer, telefoonnummer (0318) 680243. Met vragen over de uitvoering kunt u bellen met Rikus Schut, telefoonnummer (06) 52 480 550.