Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Hoofddirectie ANWB van drie naar vier man

Den Haag, 25 augustus 2006

Per 1 september wordt de hoofddirectie van de ANWB uitgebreid van drie naar vier man. Vanaf die datum bestaat het team uit hoofddirecteur mr. Guido van Woerkom (51), prof. dr. ir. Jo van Engelen (47), ir. Wietze van der Laan (43) en drs. Roland Wanders (47).

De vierhoofdige hoofddirectie vormt de top van de nieuwe bestuursorganisatie, waaraan momenteel wordt gewerkt. De reorganisatie van de ANWB is in maart aangekondigd, deze vindt plaats met instemming van de ondernemingsraad en zal op 1 januari 2007 zijn voltooid. In de nieuwe organisatie bekleedt Jo van Engelen de functie van directeur Leden en Marketing, Wietze van der Laan de functie van directeur Operaties en Roland Wanders de functie van directeur Financiële Zaken. De huidige financiële man, René Verstraeten (52), heeft eind juni zijn vertrek per 1 septem­ber aangekondigd, omdat hij in de nieuwe organisatie een minder brede functie zou gaan bekleden dan in de bestaande en daarin onvoldoende uitdaging ziet.

Guido van Woerkom en Jo van Engelen maken al deel uit van de hoofddirectie. Wietze van der Laan bekleedde de functie van clusterdirecteur ANWB Business Services. Roland Wanders treedt per 1 september in dienst van de ANWB. Hij was CFO bij Sita Nederland, onderdeel van de Franse Suez Groep verantwoordelijk voor financiën, inkoop en ICT.

De uitbreiding van de hoofddirectie valt samen met het vervallen van de groepsraad, de managementlaag direct onder de top van de organisatie.

Zoals eerder bekendgemaakt zal de heer Cees van den Vlekkert (60), clusterdirecteur Hulpverlening en lid van de groepsraad, per 1 september de functie bekleden van directeur Reizen.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)