BredeSchoolNet


279 BOS-projecten krijgen subsidie

De selectie liet wegens het grote aantal aanmeldingen even op zich wachten, maar nu zijn dan de projecten gekozen die de 47 miljoen BOS-subsidie mogen verdelen. Een sportbus is er één van.

Mobile StreetaXion heet de bus die met subsidie van het ministerie van VWS gaat rondrijden om jongeren aan het sporten te krijgen. De bus heeft een aanhanger vol sportspullen, waar ter plekke activiteiten mee georganiseerd kunnen worden.

Mobile StreetaXion is een van de 279 BOS-projecten die subsidie krijgen. BOS-projecten zijn sportieve projecten waarvoor een samenwerking tussen Buurt, Onderwijs en Sport noodzakelijk is. Ze zijn bedoeld om achterstanden van jongeren aan te pakken. Sport is de kern, maar meestal gebeurt er ook iets op het gebied van gezondheidsonderwijs en zijn er buurtactiviteiten.

Het is voor de derde keer dat een serie projecten is geselecteerd. Dit keer was het animo zo groot, dat het kiezen van de meeste geschikte projecten langer in beslag nam dan was gepland. Totaal is in de derde tranche 47 miljoen euro verdeeld.

Meer lezen: www.bosimpuls.nl