Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Situatie asbest Van Meetelenstraat onder controle

24 augustus 2006 print

Een gespecialiseerd bedrijf is druk bezig met het verwijderen van het asbest in de Van Meetelenstraat. In deze straat is asbest aangetroffen na de brand in de loods aan de Wilheminakade. De straat, woonomgeving en auto's worden ontdaan van asbest. De schoonmaakwerkzaamheden verlopen voorspoedig. De eerste woningen zijn inmiddels vrijgegeven. Als alles meezit (vooral het weer) kunnen vanavond omstreeks 21.00 uur de overige woningen worden vrijgegeven.

Het gebied achter de woningen blijft voorlopig gesloten. Vanwege de asbest die is aangetroffen mogen bewoners onder geen voorwaarde in de eigen achtertuinen komen. De ramen en deuren aan de achterkant moeten dan ook, na het vrijgeven van de voorkant van de woning, tot nader order gesloten blijven. Op korte termijn is er meer bekend over de maatregelen die genomen moeten worden voor het reinigen van de achtertuinen.

De bewoners aan de Wilhelminakade 75 t/m 97 is het advies gegeven om niet in hun achtertuin te komen en de ramen en deuren aan de achterzijde van hun huis gesloten te houden. Uit nader onderzoek is gebleken dat hun grond verontreinigd kan zijn. Uit vervolgonderzoek zal moeten blijken welke maatregelen nodig zijn. De bewoners kunnen in hun huis blijven.

Het college van B&W beseft dat de bewoners veel overlast ondervinden van de situatie. De maatregelen zijn echter nodig om de omgeving schoon en veilig te maken. De bewoners worden via brieven geïnformeerd over de voortgang van de werkzaamheden.
^
Situatie asbest Van Meetelenstraat onder controle